PESSE – Voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen ging USV donderdagavond op bezoek bij Pesse. Het werd een duel met meerdere gezichten.

De eerste helft was volledig voor de afgelopen seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde thuisclub. Dat overwicht resulteerde in een vroege 2-0 voorsprong. In het restant van de eerste helft wist USV het verder droog te houden.

Na rust waren de rollen ineens omgedraaid. Met een half dozijn wissels bracht USV-trainer Mathijs van Faassen de nodige routine binnen de lijnen. Dat leverde vrijwel meteen de aansluitingstreffer op. Een slim balletje van Max Schaeffer werd afgerond door Leon Kooiker (2-1). Na iets meer dan een uur kwam USV op fraaie wijze langszij. Nu schoot Leon Kooiker hard en hoog raak na een prachtpass van Ian Vlierman (2-2). Vanaf de aftrap liet USV zich achterin verrassen en zo had de formatie van ex-USV trainer Yves Heskamp razendsnel de voorsprong weer te pakken (3-2). In het laatste kwartier waren er over en weer de nodige kansen om de score verder op te laten lopen. Dat lukte eerst Pesse (4-2), maar het slotakkoord was voor USV toen Stefan Klein vlak voor tijd vanaf afstand nog een voltreffer afvuurde (4-3).

Zondag oefent USV verder. Dan in en tegen Broekland. De wedstrijd op sportpark ’t Horsthuis begint om 14.00 uur.