NIEUWLEUSEN – Drie inwoners uit Nieuwleusen hebben de stichting Drivers for Hope opgericht en binnenkort wordt de eerste rit uitgevoerd voor Stichting Vriendenhulp Oekraïne uit Dedemsvaart. Met een vrachtwagen vol ziekenhuisbedden, beademingsapparatuur en andere hulpgoederen vertrekt de eerste rit op 15 november a.s. naar Beregovo in Oekraïne. De stichting heeft als belangrijkste doel hulpgoederen op plekken in Europa te brengen waar de nood hoog is.

    Drivers for Hope

    Arjan Jans, Gerard Dunnink en Bas Timmerman hebben de handen ineen geslagen en de stichting Drivers for Hope opgericht. Het is de bedoeling om met een eigen vrachtwagen en een grote groep vrijwillige vrachtwagenchauffeurs regelmatig hulptransporten uit te voeren. Drivers for Hope richt zich op het regelen van het vervoer van door anderen ingezamelde goederen. Een ieder die hulpgoederen verzamelt, weet hoe lastig het is om deze goederen op de juiste bestemming te krijgen tegen zo laag mogelijke kosten. Door zendingen te combineren, te werken met vrijwilligers / partners en opgedane ervaring kan Drivers for Hope de kosten van het vervoer relatief laag houden met daarbij de zekerheid dat de goederen op de plek van bestemming aankomen. Drivers for Hope werkt uitsluitend met vrijwilligers. Met hart voor de medemens gaan zij belangeloos op pad.

    De stichting heeft een bestelling geplaatst voor een eigen vrachtwagen die volledig is ingericht voor langere afstanden. De stichting is dan niet meer afhankelijk van materieel dat van ‘derden’ geleend of gehuurd moet worden. Totdat de eigen vrachtwagen geleverd is, kan de stichting beschikken over een tijdelijk beschikbaar gestelde vrachtwagen.

    Giften

    De nieuwe stichting is grotendeels afhankelijk van giften en sponsoring. Op de website van Drivers for Hope (www.driversforhope.nl) kunt u meer informatie vinden over de stichting.

    Share.