OMMEN – Net als in 2022 keert de gemeente Ommen ook in 2023 de energietoeslag uit aan inwoners met een uitkering. Ook voor huishoudens tot 130% van de bijstandsnorm is het mogelijk om de energietoeslag aan te vragen. De energietoeslag bedraagt € 1.300,-. Met dit bedrag wordt de maximale vergoeding uitgekeerd binnen de landelijke richtlijnen die het Rijk voor de energietoeslag heeft opgesteld.

    Toeslag aanvragen

    Inwoners die aanspraak willen maken op de eenmalige tegemoetkoming van € 1.300,- kunnen zich aanmelden via de gemeentelijke website. Dit kan tot uiterlijk 30 april 2024. Het aanvraagformulier is ook verkrijgbaar bij de receptie in het gemeentehuis. Inwoners die op 1 november 2023 een bijstandsuitkering of een Ioaz- of Ioaw-uitkering ontvingen, hoeven niets te doen. Zij ontvangen de energietoeslag automatisch.

    Gratis bespaartips

    Naast de energietoeslag kunnen inwoners ook gebruik maken van energiecoaches. Deze zijn al langere tijd actief in Ommen. De energiecoaches helpen Ommenaren aan een energiezuiniger huis. Zij staan klaar om tips te geven over energiebesparing en verduurzaming. Tijdens een huisbezoek bekijken ze wat inwoners zelf kunnen doen om energie te besparen. Elke inwoner van de gemeente Ommen kan een huisbezoek van een energiecoach aanvragen. Dat kan telefonisch via 0523 – 273388 of door te mailen naar [email protected].

    Share.