WIJSTER – Op sportpark De Meer in Wijster boekte USV een meer dan verdiende overwinning op Wijster.

Vorige week hield de thuisploeg op haar sportcomplex koploper en titelkandidaat Nieuw Buinen nog keurig in bedwang (1-1) maar dit keer moest het team van trainer Jan Kok duidelijk haar meerdere in USV erkennen.

De ploeg van coach Mathijs van Faassen zette vanaf de aftrap de lijnen uit en Wijster kwam maar sporadisch in het spel voor. Het veelvuldige balbezit van USV leidde vooralsnog niet tot grote kansen. Na zo’n klein half uur spelen moest doelman Tijn Langenhorst wel serieus in actie komen. Een ziedend schot van Leon Kooiker kon ternauwernood gepareerd worden. Een tiental minuten later kwam Jort Kouwen op een prachtige voorzet van Mark Boerman net een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. Wijster gokte op de counter en probeerde een aantal keren de gevaarlijke Bart Popping in stelling te brengen maar de uitblinkende Dennis van der Veen was hem in de duels duidelijk de baas. De 0-0 ruststand gaf een enigszins vertekend beeld van de verhoudingen in het veld.

Na de pauze ging USV op dezelfde voet verder. Het bepaalde het spel en was in de 54e minuut dichtbij een voorsprong. Dennis van Veen werd door Frank Kuiper in stelling gebracht maar Langenhorst was ook dit keer de grote sta in de weg. In de 60e minuut was het uiteindelijk wel raak. Ian Vlierman legde vanaf de linkerzijde de bal breed op Mark Boerman die verwoestend uithaalde, 0-1. Na deze voorsprong sloop er de nodige nonchalance in het spel van USV en daar probeerde Wijster direct gebruik van te maken. Een drietal keren verscheen het dreigend voor doelman Thijs van Vliet en de vierde keer was het wel raak. De keeper had in de 74e minuut in de rebound geen schijn van kans tegen de inzet van Marco Werners, 1-1. USV herpakte zich na deze tegenvaller meteen want nog geen minuut later werd een prachtige voorzet van Thijmen Stegeman voortreffelijk tegendraads door Ian Vlieman binnengekopt, 1-2. Hierna gaf USV geen cadeautjes meer weg en kon het in de 88e minuut verder uitlopen toen Milan Haddocks in het strafschopgebied werd gevloerd. De toegekende strafschop werd door Ian Vlierman feilloos langs Langenhorst geschoten, 1-3.

USV heeft door deze zege het nodige zelfvertrouwen kunnen tanken en dat komt het team goed van pas. Donderdagavond (30 november) staat namelijk op sportpark Hulsterlanden het inhaalduel tegen Buinen op het programma (aanvang 19.30 uur) en zondag wacht de derby in en tegen IJhorst.