DALFSEN – Op woensdag 29 november 2023 kreeg de heer Martin Suithoff (41 jaar) uit Dalfsen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Erica van Lente. Dit gebeurde tijdens het symposium van de Stichting Voor Elkaar Zwolle. Dit symposium werd georganiseerd in het Academiehuis in Zwolle ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Stichting en het afscheid van Martin Suithoff als directeur.

    Martin Suithoff heeft de Stichting Voor Elkaar Zwolle (SVEZ) 10 jaar geleden opgericht. SVEZ is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van schuldhulpverlening (SchuldHulpMaatjes) en de laatste jaren ook op het gebied van integratie van nieuwe Nederlanders. “Martin Suithoff heeft zich ingespannen om het mogelijk te maken dat statushouders, mensen met geldzorgen of mensen zonder werk ondersteuning kregen van een deskundige vrijwilliger; een maatje die er voor hen is in onze complexe maatschappij.”

    Door de inzet van deze maatjes zijn er al mooie verbindingen ontstaan. Er wordt samengewerkt met diverse organisaties t.a.v. problematiek rondom schulden, werkloosheid en integratie. SchuldHulpMaatje Zwolle, onderdeel van de stichting ‘Voor Elkaar Zwolle’, is één van de lokale stichtingen waarmee de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland actief is met deskundige vrijwilligers. Deze stichting speelt onder leiding van Martin Suithoff niet alleen lokaal een grote rol van betekenis, maar is regelmatig proef- of rolmodel voor andere lokale stichtingen van de Vereniging.

    Martin Suithoff heeft ook aan de wieg gestaan van de Nationale Schuldhulproute (NSR) en Geldfit. Door zijn betrokkenheid bij de schuldenproblematiek van individuele burgers, toonde hij het vermogen om ook landelijk de beweging in goede banen te leiden. Martin heeft een heldere visie op de kansen om vele Nederlanders door een proces van schuldvereffening te leiden en heeft vele innovatieve ontwikkelingen doorgevoerd. Naast het leiden van organisatorische processen toonde Martin Suithoff zich bekwaam in het motiveren en leiden van medewerkers en vrijwilligers. Bij de ontwikkeling van Schuldhulpmaatje tot een zelfstandige vereniging, voerde hij de noodzakelijke onderhandelingen met een diversiteit aan gesprekspartners. Martin Suithoff was gedreven om de schuldenproblematiek van Nederlandse burgers met kop en staart aan te pakken, waarbij het systeem dienend moet zijn aan de burger die hulp nodig heeft en niet andersom. Dat deed hij enthousiast en volhardend.

    Martin Suithoff is bij zijn afscheid als directeur van Stichting voor Elkaar Zwolle onderscheiden vanwege zijn tomeloze inzet en een sterke betrokkenheid met mensen, en het wegcijferen van eigen belangen ten gunste van het doel; dat zoveel mogelijk mensen schuldenvrij worden.

    Share.