DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorstel voor het afronden van het Waterfront in Dalfsen. Dit gebeurt in combinatie met initiatieven vanuit de buurt. Omwonenden zijn lange tijd in gesprek geweest met de gemeente vanwege de overlast die wordt ervaren van foutgeparkeerde auto’s en hinderlijk geplaatste fietsen. Ook wordt door het versteende gebied hittestress ervaren en wordt regenwater onvoldoende afgevoerd.

    De bewoners van het Waterfront hebben onlangs meegedaan aan het NK Tegelwippen waardoor vele geveltuintjes zijn ontstaan. Groen is hiervoor teruggeplaatst en de overgebleven klinkers worden op een andere plek hergebruikt. Er staan nog meer initiatieven van de bewoners op stapel. Deze initiatieven samen met de conceptplannen voor de afronding van de inrichting van het Waterfront zorgt voor een betere beleving van het gebied door inwoners en bezoekers.

    Groene en duurzame buurt

    Met het besluit voor afronding van de omgeving van het Waterfront wordt overlast tegengegaan en ook een aantrekkelijke en groene buurt gecreëerd met ruimte voor biodiversiteit. Ook wordt verblijf in de buurt prettiger bij warm weer. Bovendien zal het Waterfront met de afronding van het project meer verbonden zijn met het centrum.

    Uitvoer

    De aanleg van de geveltuintjes is in oktober 2023 uitgevoerd waarbij de bewoners zelf tegels hebben gewipt en hebben aangeplant. Ook de foto met stippelpatroon op de glazen wand van de Witte Villa is gerealiseerd. Dit is gebeurd in overleg met Historische Kring Dalfsen en een architect. De gemeente Dalfsen verwacht te starten met de uitvoer van de rest van het project in het vierde kwartaal 2024.

    Ruimte voor de Vecht

    De kosten voor de plannen passen binnen het beschikbaar gestelde krediet vanuit de grondexploitatie en de subsidie vanuit Ruimte voor de Vecht. De subsidie van Ruimte voor de Vecht is voor meerdere projecten aangevraagd en gegund. Ruimte voor de Vecht werkt samen met maatschappelijke- en overheidsorganisatie aan de duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal.

    Share.