VROOMSHOOP – Een koud sportpark De Bosrand in Vroomshoop was zaterdag 20 januari het toneel voor het altijd mooie duel tussen de Vroomshoopse Boys en S.V. Nieuwleusen. Na een matige eerste helft, levert de tweede helft een waar spektakel op waarbij S.V. Nieuwleusen na 90 minuten als gelukkige winnaar van het veld stapt met een 2-3 overwinning.

De eerste helft begint wat aftastend. Beide teams stropen de mouwen op maar tot echt goed voetbal komt het niet. Vroomshoopse Boys vindt elkaar wat makkelijker, maar S.V. Nieuwleusen zit er kort op, waardoor de wedstrijd nog niet echt op gang komt. Na een minuut of tien is het Randy Vink die voor de eerste keer het vijandelijke doel onder vuur neemt maar schiet net naast. Even later is het Reinier Meijerink die doorbreekt en neergehaald wordt, maar scheidsrechter Leeflang trekt geel zodat Sven Paters goed wegkomt. Het grootste gevaar in de eerste helft komt voor beide teams nog uit een corner maar de teams gaan met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

De tweede begint, na een paar minuten al, met een doelpunt voor Vroomshoopse Boys. Roy Bollemaat krijgt de bal niet goed weg waarna hij de bal tegen Sil Derks van de Vroomshoopse Boys aanschiet en de bal in het doel verdwijnt.

Nog geen 2 minuten later scoort Vroomshoopse Boys alweer. Ditmaal uit een corner die goed bij de eerste paal wordt binnengetikt door wederom Sil Derks, 2-0. De wedstrijd is inmiddels goed op gang gekomen. S.V. Nieuwleusen weet wat het te doen staat en zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Het duurt echter niet lang of de aansluitingstreffer staat op het scorebord. Met het nodige geluk weet Randy de bal in de 54e minuut binnen te frommelen waarbij keeper Chiel Sickman er niet goed uitziet, 2-1. Het meegereisde publiek uit Nieuwleusen gaat nog maar eens goed achter hun team staan. Helemaal toen in de 60e minuut Sven Paters terecht zijn tweede gele kaart krijgt en met rood kan gaan douchen. In de 64e minuut is het al 2-2. Roy in ‘t Veld laat zien hoe een vrije trap vanaf links genomen moet worden. Perfect van de keeper wegdraaiend, legt hij de bal op het hoofd van Saake Malestein die bij de tweede paal binnen knikt. Maar de mooiste goal van de dag moet nog komen. In de 71e minuut kopt Bas Evenboer een lange voorzet door op Randy die met een prachtige omhaal de bal over keeper Sickman schiet, 2-3.

Na deze wereldgoal moeten alle zeilen bijgezet worden voor S.V. Nieuwleusen. Dat Vroomshoopse Boys met 10 man speekt is niet te zien. Ze blijven de druk hoog houden en gevaarlijk bij uitbraken. In de 77e minuut wijst scheidsrechter Leeflang gedecideerd naar de stip na een vermeende handsbal in het strafschopgebied van S.V. Nieuwleusen. Deze ultieme kans voor Vroomshoopse Boys op de gelijkmaker wordt echter niet verzilverd door Lars Scholten. Zijn inzet belandt op de paal. In deze fase van de wedstrijd lopen de gemoederen nogal eens hoog op en heeft scheidsrechter Leeflang de nodige gele kaarten nodig om iedereen in het gareel te houden. Na nog een aantal tactische wissels aan beide zijden en een heel spannend laatste kwartier van de wedstrijd, waarin doelman Tim Hoogenkamp nog een aantal keren moet ingrijpen om zijn doel schoon te houden. Een strijdlustig S.V. Nieuwleusen weet de overwinning over de streep te trekken.

A.s. zaterdag 27 januari speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen PH uit Almelo.