DALFSEN – Tijdens de week van de circulaire economie staan de naaimachines klaar vanaf 13.00 u op maandag 11, donderdag 14 en zaterdag 16 maart om een Pruttelzak te maken.

    Een Pruttelzak workshop? Vertel eens wat meer?

    De Pruttelzak is een duurzame slowcooker waar je energie en tijd mee bespaard tijdens het eten koken. Nog een plus punt; alle vitamientjes en smaakstoffen blijven in je eten. Je hebt al gauw een besparing van rond de 60% energie verbruik tijdens het koken van bijvoorbeeld stoofvlees, bietjes, rode kool, stoofpeertjes, kippensoep en heerlijke curries.

    Atelier Oudfits maakt Pruttelzakken van tweede kans jeans, rest stoffen en Overijssels schapenwol. Een mooie duurzame keukenhulp, duurzaam gemaakt en in gebruik.

    Wil je de Pruttelzak zelf maken dan is dit de kans!

    Alle materialen en benodigdheden zijn aanwezig. Je werkt met een naaimachine onder begeleiding, nooit gedaan? Geen punt Irma helpt. Tijdens het maken van de Pruttelzak zal Irma de vele voordelen maar ook het werken met de Pruttelzak uitleggen.

    De workshop vindt plaats in de museumschuur van Huize den Berg op de Heinoseweg 2. Het treinstation is 600m op loopafstand. Parkeren kan op onze parkeerplaats in de bosrand. De Fiets kan bij het atelier geplaats worden. Neem een lekkere trui of vest mee, het kan wat frisser zijn omdat we in een schuur uit 1730 zitten.

    De koste om deel te neme aan de workshop is € 50,– p.p. Inclusief koffie, thee, iets lekkers en alle materialen. Inschrijven kan via [email protected].

    Share.