BUINEN – De uitstekende serie van USV kreeg een vervolg in en tegen Buinen. USV claimde met verzorgd voetbal meteen het beste van het spel.

Maar met de straffe wind in de rug was het de thuisclub die na een kwartier tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam. Een verre ingooi werd verlengd en kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande Marc Haandrikman (1-0). USV raakte niet van slag en 3 minuten stond het alweer gelijk. De inzet van Mark Boerman werd nog gestuit door Nick Haandrikman, maar de Buiner doelman was kansloos op de nastoot van Leon Kooiker (1-1). Een minuut later stond USV zelfs op voorsprong. Een schot van Jort Kouwen kreeg via de kruin van een Buinen verdediger precies de goede curve om Haandrikman voor de tweede keer het nakijken te geven (1-2). Die lag even later wel in de weg na een knappe actie van de sterk spelende middenvelder Max Schaeffer. Aan de overkant moest USV-doelman Thijs van Vliet richting bovenhoek om een door de wind gedragen vrije trap onschadelijk te maken.

Na rust ging USV meteen op jacht naar een grotere voorsprong met mogelijkheden voor Frank Kuiper en Jort Kouwen. In de 67e minuut was het raak. Niek Hamers werd in de mangel genomen binnen de zestien en Leon Kooiker wist daar vanaf de stip wel raad mee (1-3). Meteen ook einde verhaal voor de aspiraties van Buinen. In de 71e minuut was het helemaal klaar. Niek Hamers verzorgde de voorbereiding en Leon Kooiker maakte zijn hattrick compleet (1-4). Een schoonheid van een treffer. Ook met een kwartet wissels in het laatste kwartier bleef USV oppermachtig. Zo was Jelte Smeenk tot twee keer toe dicht bij zijn eerste goal in de hoofdmacht. Vlak voor sluitingstijd bewaarde Milan Haddocks na een soepele aanval het overzicht en bracht Robin Borger in stelling voor de 1-5 eindstand. Door deze eclatante zege op de naaste concurrent en de uitslagen op de andere velden is USV nu solo-koploper in de 3e periode.

Zondag gaat het verder richting ontknoping van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Wijster. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.