DALFSEN – Gemeente Dalfsen heeft een subsidieregeling voor evenementen. Met deze regeling wil ze evenementen stimuleren die zorgen voor promotie van de gemeente. Deze evenementen dragen bij aan een florerende economie en zijn gericht op inwoners en bezoekers van de gemeente Dalfsen. De aandachtsgebieden zijn cultuur, natuur, historie, economie, sport en recreatie. Deze week kende het college B&W subsidie toe aan twee evenementen: ‘Muziek in de tuinen’ en ‘Proef Dalfsen’.

    Subsidierondes

    Op drie momenten in het jaar beoordeelt het college de aanvragen voor evenementensubsidies. Dat betekent dat voor 15 januari, 15 april of 15 augustus de subsidie moet zijn aangevraagd voor hetzelfde jaar.

    “In deze subsidieronde besloot het college twee evenementen financieel te ondersteunen. Met ‘Muziek in de tuinen’ en ‘Proef Dalfsen’ krijgen twee evenementen de kans inwoners en bezoekers op eigen wijze te entertainen. Het zorgt ook voor betrokkenheid en levendigheid in onze gemeente”, aldus wethouder Jan Uitslag.

    Evenementen die subsidie krijgen:

    Muziek in de tuinen

    Door middel van kleinschalige optredens van verschillende muziekstijlen in tuinen van diverse eigenaren, komen luisteraars en bezoekers in contact met allerlei kunstuitingen als zang, dans, muziek, theater en literatuur. De deelnemers uit de gemeente Dalfsen en/of het Vechtdal entertainen op een verrassende wijze hun publiek en laten zo veel culturele talenten zien. Op deze manier inspireren en enthousiasmeren ze anderen kunst te leren waarderen, accepteren en mogelijk zelfs om deel te nemen aan één van de diverse kunstuitingen.

    Proef Dalfsen

    Proef Dalfsen is een evenement dat al ruim tien jaar inwoners en bezoekers van de gemeente Dalfsen laten genieten van al het moois dat de gemeente te bieden heeft. Door de inzet van diverse verenigingen ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen elk jaar op de tweede zaterdag van september duizenden mensen proeven van de vele kwaliteiten van Dalfsen.

    Voorwaarden en criteria

    Om evenementensubsidie te krijgen, dient de aanvraag tijdig te zijn ingediend en te passen binnen een aantal basisvoorwaarden en wegingscriteria van de subsidieregeling. Een basisvoorwaarde is bijvoorbeeld dat het evenement bereikbaar is voor een breed publiek. Voorbeelden van criteria zijn dat het evenement bijdraagt aan een sociale en/of duurzame ontwikkeling of dat er synergie wordt gezocht met bestaande activiteiten. Enkele subsidieaanvragen zijn afgewezen omdat ze niet voldeden aan één of meerdere voorwaarden en/of wegingscriteria. Ook was een aantal aanvragen al via een andere subsidieregeling gehonoreerd en daarom afgewezen voor evenementensubsidie.

    Share.