NIEUWLEUSEN – In de jacht op deelname aan de nacompetitie had USV een droomstart tegen Wijster toen Max Schaeffer vrijwel vanaf de aftrap door Leon Kooiker vrij werd gespeeld (1-0). USV wilde meteen meer.

    Wijster doelman Tijn Langenhorst voorkwam een nieuwe treffer van Max Schaeffer en na een kwartier kwam Niek Hamers een teenlengte tekort om de voorsprong van USV te verdubbelen. In de 26e minuut lukte dat Mark Boerman wel met een verrassend afstandsschot (2-0). USV kreeg kans op kans, maar zag precies na een half uur Wijster via Marco Werners uit het niets de aansluitingstreffer scoren (2-1). Doordat een treffer van Max Schaeffer vanwege buitenspel werd geannuleerd en Stan Scholten op slag van rust net naast kopte was dat ook de vanuit USV perspectief magere tussenstand.

    Na de pauze kwam Wijster in de 53e minuut zelfs langszij. Ingeleid door een slordigheid achterin kon Marco Werners aanleggen voor zijn tweede van de middag (2-2). USV leek even van slag, maar pakte de draad snel weer op. Langenhorst bleef nog overeind bij een poging van Max Schaeffer en Wijster ontsnapte wonderwel na een ouderwetse scrimmage vlak voor het doel. Het was uitstel van executie, In de 74e minuut zorgde Niek Hamers voor hernieuwde USV-voorsprong. Zijn schot werd nog aangeraakt, maar paste precies naast de paal (3-2). Na een aanval over vele schijven zette Frank Kuiper even later iedereen op het verkeerde been door niet zelf af te ronden, maar alsnog oog te hebben voor Thijmen Stegeman. Een wonderschone actie (4-2). In de slotfase kreeg USV nog een handvol kansen om de score verder op te voeren. Het bleef bij een eenvoudige intikker van Niek Hamers na goed voorbereidend werk van de ingevallen Bas Chierandjoe (5-2). Door deze vijfde zege op rij heeft USV onveranderd zicht op deelname aan de nacompetitie.

    De komende twee weken is USV vrij. Op 12 mei gaat USV op bezoek bij Zwartemeerse Boys om daarna op pinkstermaandag de competitie af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen IJhorst.

    Share.