HENGELO – Afgelopen zaterdag boekte S.V. Nieuwleusen een éénvoudige overwinning op Sportclub Barbaros uit Hengelo 4-1. Daar de uitwedstrijd nog verloren ging, waren de mannen van Jeroen Elzinga vanmiddag scherp genoeg om de drie punten thuis te houden en de voorsprong op nummer twee ATC ’65 te behouden. Jammer was dat de wedstrijd van ATC ’65 na 37 minuten werd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter en niet werd uitgespeeld. Het is nog onduidelijk wanneer deze wordt hervat.

Met name Randy Vink was deze middag op stoom en liet zien waarom hij volgend seizoen een paar stappen hoger gaat acteren. Met drie treffers gaf hij zijn visitekaartje af en lijkt hij de topscorer te worden dit seizoen van de 2e klasse I. In de 15e minuut werd hij met een loepzuivere pass door Stijn Hoekstra bediend om zijn eerste binnen te koppen 1-0. Ook Tieme Brinksma, weer hersteld van een langdurige liesblessure, liet gretig zien dat hij de mogelijke opvolger wordt van Randy. In de 40e minuut schoot hij de 2-0 binnen op aangeven van Leon de Raad, die veelvuldig mee opkwam en zoals zo vaak dit seizoen voor veel dreiging zorgde op de linkerflank. Ook de op rechts spelende Nemo Hekkert speelde een prima wedstrijd, die niet alleen zijn verdedigende taken prima uitvoerde, maar ook voor veel aanvallende dreiging zorgde. De eerste helft verliep verder gezapig. Tim moest een enkele keer in actie komen na een afstandsschot, die hij met zijn vingertoppen over de lat wist te tikken.

In het begin van de tweede helft was Tieme dicht bij de 3-0, zijn schot werd ternauwernood door keeper Durak tot corner verwerkt. De door S.C. Barbaros in de rust ingebrachte Douglas Teixeira moest de organisatie in de verdediging weer gaan leiden. De voormalig speler van o.a. FC Twente was veelvuldig voor het doel van Tim Hoogenkamp te vinden als er een corner genomen moest worden. Daar liet hij zien een goede timing te hebben want de eerste drie corners was hij te sterk voor de verdedigers van S.V. Nieuwleusen. Zijn kopballen leverden echter geen doelpunten op. Verdedigend was hij niet de snelste meer maar door zijn inzicht wist hij vaak de aanvallen van “Ons Oranje” te neutraliseren. Randy Vink was hem echter twee maal te slim af en zorgde voor de derde en vierde treffer. In de 65e minuut werd hij door Reinier Meijerink, die deze middag zeer sterk acteerde op het middenveld in stelling gebracht om de 3-0 binnen te schieten. Enkele minuten later wist Romin Ahmadi, Tim te verschalken en bracht de stand op 3-1. De gasten uit Hengelo probeerden met man en macht om nog de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan een paar afstandsschoten kwamen ze niet. Randy Vink zorgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de 4-1 op aangeven van Tieme Brinksma.

Een extra vermelding waardig was het prima optreden van scheidsrechter Max van der Lei. Bijna onzichtbaar leidde hij de wedstrijd in goede banen. Aankomende zaterdag gaan de mannen van Jeroen Elzinga de strijd aan en in Gramsbergen, dat ongeslagen aan de leiding gaat in de 3e periode. Het zal dus een spannend en heet middagje worden op sportpark ’t Hoge Holt.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

• Doel: Tim Hoogenkamp
    • Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad (71e Kris Tinholt), Saake Malestein, Nemo Hekkert (84e Tom Huizingh)
    • Middenveld: Roy in t Veld, Stijn Hoekstra, Tom Vasse (71e Ruben Brinkman), Reinier Meijerink
    • Voorhoede: Randy Vink, Tieme Brinksma