Maand: februari 2021

Zaterdag 27 februari staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden van de sponsorcommissie van S.V. Nieuwleusen de handen uit de mouwen voor het goede doel. Bij hoofdsponsor Autobedrijf Zieleman werden er maar liefst 175 auto’s gewassen. Door een rooster samen te stellen kon iedereen zich een uur uitleven in de wasstraat.

Tijdens de voorjaarsvakantie, met prachtig weer, kon de jeugd zich bij S.V. Nieuwleusen op donderdag 25 en vrijdag 26 februari naar hartenlust uitleven tijdens de jeugdvoetbaldagen. Deze dagen waren er maar liefst 70 kinderen actief die zich helemaal konden uitleven dankzij de trainersstaf van Jeugdvoetbalopleiding. Hoofddoelstelling van deze voetbalhappening was om beter leren voetballen maar ook om heel veel plezier te hebben. Het enorme enthousiasme wat afstraalde van de kinderen maakte duidelijk dat het plezierdoel volledig gerealiseerd is.

In 2021 bestaat Dolfje Weerwolfje 25 jaar. Binnen 2 generaties groeiden miljoenen kinderen op met Dolfje Weerwolfje. Tijdens de Dolfje Weerwolfje Week van 27 februari tot en met 7 maart 2021 staan we stil bij dit feestelijke jubileum! We vieren het met een speciale feesteditie van SuperDolfje én een gloednieuw boek over Dolfje: op 24 februari verschijnt Weerwolfraket! Voor de fans worden er verschillende activiteiten georganiseerd De bibliotheek doet mee met een kleurwedstrijd en een quiz

Op 8 maart is het internationale vrouwendag en daarom worden er diverse online activiteiten georganiseerd. Zo gaat het CDA op zaterdag 6 maart van 10.30u t/m 12 uur online met elkaar in gesprek over politieke dromen. Want wat is jouw politieke droom? En hoe laat je die uitkomen?

Een website vol met verhalen over bijzondere mensen, locaties en objecten: www.dnavandalfsen.nl. Deze digitale schatkamer is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Historische Vereniging uit Ni’jluusn van vrogger en de Historische Kring Dalfsen. In de afgelopen jaren trokken zij veel samen op in het kader van het DNA van Dalfsen. Dit project, dat mede gefinancierd wordt door de Provincie Overijssel, kwam tot stand na de opgravingen in Oosterdalfsen in 2015, waarbij archeologen schatten met grote historische waarde vonden. De gemeente Dalfsen besloot toen om de verhalen uit onze geschiedenis meer zichtbaar te maken.

De cijfers zijn de afgelopen week weer iets gestegen. Toch komen er versoepelingen in de maatregelen. Er is begrip voor het feit dat er meer behoefte is aan vrijheden en we hebben allemaal weer perspectief nodig. Want corona vraagt veel van ons, fysiek en mentaal. De noodzaak om te versoepelen is groot, maar brengt risico’s met zich mee. Daarom is het heel belangrijk dat we ons allemaal aan de basisregels houden. Houd afstand, vermijd drukke plekken en blijf thuis bij klachten en laat je testen. Blijf volhouden. We kunnen het alleen samen!

Op de N377 bij het Overijsselse Nieuwleusen zijn een taxi en een personenauto op elkaar gereden. Over de oorzaak is nog niets bekend. Een vrouw (bestuurster van de personenauto) werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer verleende assistentie bij het ongeval.

Op woensdag 17 maart 2021 kunnen Dalfsenaren stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. In de week van 22 februari ontvangen inwoners uit Dalfsen de oproepkaarten voor het stemmen in huis. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus vindt het stemmen dit jaar iets anders plaats dan inwoners gewend zijn. Tijdens de verkiezingen geldt: heb je klachten, blijf thuis en laat iemand anders stemmen. Alle informatie over de Tweede Kamerverkiezingen staat op www.dalfsen.nl/verkiezing.

VECHTDAL – Routenetwerken MarketingOost vernieuwt dit jaar in opdracht van de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg de bewegwijzering van de wandel- en fietsnetwerken in het Vechtdal. “Vele wandelaars en fietsers beleven veel plezier aan ons mooie Vechtdal. Mooie routes en goede bewegwijzeringen dragen daaraan bij. Na tien jaar is het tijd voor een grote opknapbeurt en die start binnenkort. Zo ligt alles er straks weer uitstekend bij en kunnen we er met elkaar van genieten”, geeft wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen aan. MarketingOost vervangt tot september meer dan dertigduizend palen, bordjes, stickers en informatiepanelen.