Voorkom jeuk door de processierups met veilige reinigingstrips

0
101
Voorkom jeuk door de processierups met veilige reinigingstrips

DALFSEN – Gerrie Eikenaar van ’t Keerpunt wil je waarschuwen. Het mooie weer komt er weer aan en daar hoort ook de eikenprocessierups bij. Ga niet met plakband of een föhn aan de slag om de brandhaartjes te verwijderen. Er zijn veilige manieren om de eerste klachten weg te nemen namelijk met huidvriendelijke reinigingstrips.

Vanuit de gemeente wordt er veel gedaan om de rupsen te bestrijden en de overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te beperken. Maar helaas is dat niet voldoende.

Bereid je dus voor op jeuk en huidirritatie. Het is tegenwoordig bijna niet te voorkomen dat je last van brandharen krijgt als je in de natuur wandelt, fiets etc. Het is tijd om je nu al vast voor te bereiden op beperking van de overlast. Zorg ervoor dat je goede hypoallergene reinigingstrips hebt die erbij helpen om ernstige irritaties te voorkomen. De brandhaartjes worden op een huidvriendelijke manier verwijderd. Na het verwijderen van de haartjes adviseert Gerrie menthol spray voor de verkoeling van de huid en daarna de huid in te smeren met Aloë Vera gel om de huid te hydrateren en te herstellen.

Gerrie wil er nog even de nadruk opleggen dat het gebruik van goedkope ducttape of plakband je huid kan beschadigen. Over het gebruik van een föhn kan ze kort zijn: dit kan zelfs brandwondjes opleveren. Brandhaartjes zelf zijn immers al vervelend genoeg.

Zorg dat je voorbereid het voorjaar in gaat met de eikenprocessierups huidverzorgingskit. Dan kan het grote genieten voor jong en oud gewoon doorgaan.

Voor meer informatie [email protected]