Maand: augustus 2021

Afgelopen Maandag 30-8-2021 heeft de Schietsport Vereniging Nieuwleusen tijdens de uitgestelde jaarlijkse algemene ledenvergadering de clubkampioenen gehuldigd. De huldiging werd gedaan door Marinus Blok omdat hij na jaren van actieve deelname en uitvoerder van diverse wedstrijdfuncties de club gaat verlaten.

In de strijd tegen laaggeletterdheid is vooral voorlezen erg belangrijk. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De ervaring van de ontspanning en sfeer, het ophalen van herinneringen, praten over een onderwerp en het delen van de eigen ervaring ….dat is wat verhalen doen! De Bibliotheek gaat daarom voorlezen in de Week van Lezen en Schrijven (6 – 12 september).  

Na een zondagse ochtend- en middagtraining vervolgt USV dinsdagavond 31 augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een oefenwedstrijd tegen Raalte. Aanvang 20.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Ook zondag 5 september speelt USV thuis. Dan begint het bekertoernooi. Om 14.00 uur is Balkbrug de tegenstander.

Zaterdag 28 augustus won S.V. Nieuwleusen op het Tempelmantoernooi met 2-0 van A.S.C.´62 en F.C. Ommen met 1-0 van Olympia´28. Dinsdagavond 24 augustus won S.V. Nieuwleusen met 1-0 van Olympia´28 en F.C. Ommen met 2-0 van A.S.C.´62. Hierdoor hadden F.C. Ommen en S.V. Nieuwleusen na 2 wedstrijden beide 9 punten met exact hetzelfde doelsaldo. Penalty´s moesten de beslissing brengen voor de toernooiwinst. Deze serie werd met 4-3 gewonnen door de Ommenaren.

Basisscholen De Regenboog en De Kwinkslag in Slagharen krijgen onderdak in een nieuw gemeenschappelijk schoolgebouw op de hoek van de Vergouwlaan en Dokter Willemslaan. Dat heeft het college van B&W besloten. De beide schoolgebouwen waar de scholen nu gehuisvest zijn, zijn aan vervanging toe. Tijdens de sloop en de nieuwbouw van het nieuwe schoolgebouw in 2022 worden beide scholen ondergebracht in een tijdelijke locatie.

Bent u 50+? En wilt u meer bewegen? Doe dan mee met Fit en Vitaal 50+. Het seizoen begint weer op maandag 6 september in de Trefkoele+ van 18.00 – 19.00 uur. Bij deze activiteit ligt de nadruk op het (her)winnen van plezier in bewegen en het kennismaken met uiteenlopende vormen van (bal)sporten.