S.V. Nieuwleusen wint eerste competitiewedstrijd in Klazienaveen

0
63
S.V. Nieuwleusen wint eerste competitiewedstrijd in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN – Na bijna een jaar lang geen competitiewedstrijd te hebben gevoetbald, mocht S.V. Nieuwleusen zaterdagmiddag aantreden in Klazienaveen voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na 90 minuten een dik verdiende overwinning voor S.V. Nieuwleusen met een eindstand van 1-4.

De vooraf bestempelde wedstrijd als een echte topper in de 3e klasse, was zaterdagmiddag geen schimp van een topper. Vanaf de aftrap was S.V. Nieuwleusen heer en meester in Klazienaveen. In het eerste kwartier waren er opgelegde kansen voor Randy Vink, echter doelman Ebelties wenste niet te capituleren. S.V. Nieuwleusen kwam de eerste 45 minuten geen moment in problemen, duels werden gewonnen en de verdediging stond deze middag als een huis. Het doel van doelman Ebelties leek af en toe wel een schiettent. S.V. Nieuwleusen moest tot de 38e minuut wachten tot de doelman geen antwoord had op de inzet van Stijn Hoekstra 0-1. Dat de thee werd opgezocht met deze ruststand was volgens de vele aanwezige toeschouwers een raadsel.

Aan het begin van de tweede helft een gelijk beeld. Met goede verdedigend werk van S.V. Nieuwleusen werd er niets weggegeven maar helaas ontbrak de scherpte voorin om het duel definitief in slot te gooien.

In de 70e minuut moest Klazienaveen verder met 10 man na de 2e gele kaart voor Kroeze.

Blijkbaar gaf dit Klazienaveen wat extra’s want S.V. Nieuwleusen werd zowaar wat teruggedrongen op eigen helft. Uit een van de zeer spaarzame acties van Klazienaveen gaf Jesse Habing doelman Tim Hoogenkamp het nakijken en scoorde uit het niets de 1-1.

Echter lang kon men niet genieten van de gelijkmaker, want vanaf de aftrap scoorde Mark de Weerd de 1-2, na voorbereidend werk van Randy Vink. In de laatste 10 minuten liep S.V. Nieuwleusen nog uit naar de verdiende 1-4 eindstand door goals van Thomas Koobs en een benutte strafschop van Roy Bollemaat.

Een hele mooie start van het seizoen en een dik verdiende overwinning met goed voetbal geeft moed voor de komende wedstrijden. Zaterdag 2 oktober komt DVC Dedemsvaart op bezoek op het Klaverblad.

38e min 0 – 1 Stijn Hoekstra

77e min 1 – 1 Jesse Habing

78e min 1 – 2 Mark de Weerd

84e min 1 – 3 Thomas Koobs

87e min 1 – 3 Roy Bollemaat

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: T. Hoogenkamp
Achter: Niels Koets, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Gerrit Zekveld (74e min. Mark.de Weerd)

Midden: Stijn Hoekstra (88e min Sander Bollemaat), Ruben Brinkman, Reinier Meijerink (74e min. Niek Bollemaat),

Voor: Bas Evenboer (60e min. Tom Vasse), Randy Vink (88e min. Tieme Brinksma), Thomas Koobs.