USV komt tekort tegen Steenwijkerwold

0
68
USV komt tekort tegen Steenwijkerwold
Het slotoffensief van USV leverde geen treffer op

NIEUWLEUSEN – Uitblinkende USV-doelman Martijn Scheper had na afloop een messcherpe analyse van de wedstrijd tegen Steenwijkerwold. “In het eerste deel werden we met name op de flanken volledig verrast door de technisch vaardige en snelle aanvallers van Steenwijkerwold maar na de verplichte drinkpauze kregen we gaandeweg de wedstrijd wat meer vat op het spel van Steenwijkerwold”. En daarmee sloeg hij de spijker redelijk op z’n kop.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Marc Noorda werd het doel van Scheper met flitsend aanvalsspel bestookt door het grote talent van Steenwijkerwold Colin Peemen en diens aanvallende maten Mitchel Mosterman en Wilko Vroege. Dat deze heren in een vijftal situaties niet tot scoren wisten te komen was mede te danken aan het sublieme optreden van de USV-goalie. Hij was gedurende de hele wedstrijd de grote sta in de weg voor Steenwijkerwold. Na de openingsfase kropen de blauwwitten met een tomeloze inzet inderdaad meer uit hun schulp en dat leverde ook wat kleine kansjes op. Maar Gerwin Bosscha, de ervaren keeper van Steenwijkerwold, kwam nooit echt in de problemen.

Na rust kwam USV met een tomeloze inzet wat beter in haar spel maar de verdediging van de thuisploeg moest alert blijven op het aanvallende gevaar van Steenwijkerwold. Aan USV-kant was Niek Ekkelenkamp dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet verdween naast het doel. Die constante dreiging van de Steenwijkerwolders werd in de 54e minuut, na een miscommunicatie in de USV-defensie, direct afgestraft door Mitchel Mosterman, 0-1. De Nieuwleusenaren moesten hierna volop in de aanval. Max Schaeffer kreeg nog geen drie minuten na de openingstreffer een dot van een kans maar oog in oog met Bosscha wist hij de unieke mogelijkheid niet in een doelpunt om te zetten. De jeugdige Julian Brinkman en Jort Kouwen werden hierna nog door USV in het veld gebracht. De druk op het doel van Steenwijkerwold werd hierdoor en mede door het doorschuiven van Dennis van der Veen naar de spitspositie nog eens extra vergroot maar ondanks deze inbreng en wijziging kwam het team van coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand niet meer tot scoren.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen Oldeholtpade op het programma. Om 14.00 uur wordt er daar afgetrapt.