S.V. Nieuwleusen wint topper tegen DVC Dedemsvaart

0
50
S.V. Nieuwleusen wint topper tegen DVC Dedemsvaart

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 2 oktober, stond meteen de eerste echte topper in de 3e klasse D op het programma. S.V. Nieuwleusen moest het opnemen tegen de net gefuseerde DVC(Dedemsvaartse Voetbal Club). In een attractieve wedstrijd was het uiteindelijk de thuisploeg die met een 2-0 overwinning de drie punten bij kon schrijven.

De wedstrijd op een goed gevuld sportpark ‘t Klaverblad begon met één minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurslid en vrijwilliger Jan Westerman.

In de basiself één wijziging bij de thuisploeg ten opzichte van vorige week. De weer fitte Leon de Raad verving Gerrit Zekveld als linker verdediger.

Vanaf het allereerste begin van de wedstrijd lieten de gasten uit Dedemsvaart zien dat ze niet voor niets gerekend kunnen worden tot de titelkandidaten in deze competitie. Nieuwleusen kreeg weinig ruimte om het spel te maken en Dedemsvaart was aantal keren erg gevaarlijk in de omschakeling. In de 7e minuut leverden dit meteen een grote kans op voor de gasten, maar Tim wist de inzet van Aron Drent op knappe wijze te keren.

Als vrij vroeg in de wedstrijd een domper voor Nieuwleusen, Stijn Hoekstra moest met een enkelblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Tom Vasse. Hoewel er weinig kansen waren voor beide ploegen, was het een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Het spel golfde over en weer waarbij de goed leidende scheidsrechter Oostwoud uit Balkbrug de touwtjes stevig in handen had.

In de 40e minuut werd de wedstrijd opengebroken door Randy Vink. Nadat hij in eerste instantie een opgelegde kans onbenut liet, werd hij toch weer in kansrijke positie gebracht. Na een mooie individuele actie liet hij doelman Koes kansloos. Voor de ploeg van Jeroen Elzinga een mooie opsteker zo vlak voor rust. Nadat er nog een hoekschop werd genomen door DVC werd er gefloten voor het rustsignaal.

Na de thee probeerde trainer Pim Donker met het doorschuiven van Ramon Hulleman wat meer druk te geven op het doel van Nieuwleusen. De thuisploeg bleef echter dreigend met de soms onnavolgbare acties van Thomas Koobs die menig verdediger van Dedemsvaart zijn hielen liet zien. Ook via Tom Vasse en Bas Evenboer was het af en toe gevaarlijk. Dat het nog maar 1-0 bleef, kwam door onnauwkeurigheid bij de Nieuwleusenaren en een enkele knappe redding van de doelman van DVC.

De grootste kans was echter voor Dimitri Tempelman van DVC, voor een nagenoeg leeg doel mikte hij de bal langs de verkeerde kant van de paal, dit tot grote opluchting van de supporters van de oranjehemden.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Met nog een dik kwartier te spelen zette Randy Vink goed door en bereikte de opkomende Reinier Meijerink. Deze liet zien hoe je met een hijgende verdediger in je nek toch koelbloedig kunt scoren. Dat betekende de 2-0 voor Nieuwleusen. De gasten uit Dedemsvaart gaven zich nog niet gewonnen en bleven op zoek naar een treffer. Dit gaf natuurlijk ruimte aan de andere kant. Met iets meer geluk had Nieuwleusen de score nog enigszins kunnen vergroten. Mark de Weerd liet enkele malen zien ook aanvallende kwaliteiten te bezitten. Helaas ontbrak het geluk in de afronding. Uiteindelijk stond na ruim 90 minuten de verdiende 2-0 eindstand op het scorebord.

Zaterdag 9 oktober gaat S.V. Nieuwleusen op bezoek bij CSVC uit Coevorden. De wedstrijd op sportpark Klinkervier begint om 14.30uur.

Scoreverloop:

40e minuut: 1-0 Randy Vink

75e minuut: 2-0 Reinier Meijerink

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Niels Koets, Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon De Raad (77e Mark de Weerd)

Middenveld: Stijn Hoekstra (17e Tom Vasse), Reinier Meijerink, Ruben Brinkman, Thomas Koobs.

Aanval: Bas Evenboer (73e Gerrit Zekveld), Randy Vink.