S.V. Nieuwleusen wint overtuigend de topper tegen ZZVV

0
44
S.V. Nieuwleusen wint overtuigend de topper tegen ZZVV

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 16 oktober moest S.V. Nieuwleusen thuis op sportbark t’ klaverblad aantreden tegen ZZVV uit Zuidwolde. Een echte topper al in deze prille competitie omdat beide ploegen tot afgelopen zaterdag al hun drie wedstrijden hadden gewonnen.

Na een waardig In Memoriam, voorgedragen door voorzitter Erwin van Leussen, naar aanleiding van de op 26 september overleden oud-bestuurslid Jan Westerman met aansluitend een minuut stilte werd de wedstrijd door scheidsrechter van der Born uit Assen enkele minuten na 14:30 aangevangen.

Bij S.V. Nieuwleusen had Ruben Brinkman zijn plek terugverdiend na een kleine blessure en moest Mark de Weerd daarom op de bank beginnen vergeleken met vorige week. De eerste kansen waren er voor de gasten uit Zuidwolde.  Stefan Dijkstra dwong  de deze middag uitstekende S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp tot een redding. Even later moest Tom Vasse helaas geblesseerd het veld verlaten en kon Mark toch nog zijn opwachting maken. Na deze beginfase begon S.V. Nieuwleusen toch steeds meer het heft in handen te nemen al had men moeite om de op één lijn opererende 5-mans verdediging van ZZVV te slechten. Scheidsrechter van der Born floot op zijns Bas Nijhuis en dat resulteerde er wel in dat er een prima tempo in de wedstrijd zat. In de 28e minuut vlagde grensrechter Arendsbroek van ZZVV voor buitenspel maar scheidsrechter van de Born ging op zijn eigen waarneming af (de beelden achteraf gaven hem gelijk) en liet Randy Vink alleen op keeper Jelle Verburg afgaan. Randy in deze vorm wist wel raad met deze kans en liet het talrijke thuispubliek juichen.

Na de pauze begon ZZVV wel aan te dringen maar de S.V. Nieuwleusen verdediging stond weer als één blok en gaf geen krimp. Na wat tactische omzettingen kreeg de thuisclub weer meer grip op de wedstrijd. Het was in de 62e minuut dat Thomas Koobs een heerlijke aanval met een hoofdrol voor Bas Evenboer kon afronden. Zeven minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Randy Vink op aangeven van Thomas Koobs ZZVV verdediger Bram Ekkel makkelijk uitspeelde en beheerst de 3-0 op het scorebord toverde. De wedstrijd was gespeeld, ZZVV drong nog wel aan maar Tim Hoogekamp hield in samenwerking met zijn verdediging zijn doel redelijk makkelijk schoon.

Al met al een knappe 3-0 overwinning op een tegenstander die ongetwijfeld bovenin blijft meedraaien. Volgende week volgt de moeilijke uitwedstrijd tegen VV Hoogeveen die dit seizoen ook wederom kampioensaspiraties heeft maar voorlopig hebben de mannen van S.V. Nieuwleusen onder leiding van trainer Jeroen Elzinga en zijn staf overtuigend (doelsaldo 12-1) het heft in handen genomen in deze 3e klasse D.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogekamp

Acherhoede : Gerrit Zekveld (75e min. Niels Koets) – Roy Bollemaat – Saake Malestein – Leon de Raad

Middenveld: Tom Vasse (6e min. Mark de Weerd) – Ruben Brinkman – Reinier Meijerink – Thomas Koobs

Voorhoede: Randy Vink – Bas Evenboer (75 min. Lars Gruben)

Scoreverloop

  • 28e minuut Randy Vink 1-0
  • 62e minuut Thomas Koobs 2-0
  • 69e minuut Randy Vink 3-0

Pupillen van de week waren de JO12-2 jongen Joel Bejamins en Boas Versteegt.