Knappe overwinning USV op Sweel

0
124
Knappe overwinning USV op Sweel

NIEUWLEUSEN – Na drie gelijke spelen op rij boekte USV op sportpark Hulsterlanden een uitstekende 3-0 overwinning op VV Sweel uit het Drentse Zweeloo.

Al doet de uitslag misschien anders vermoeden, deze zege kwam zeker niet eenvoudig tot stand. Vooraf was al duidelijk dat het voor USV een pittige opgave zou worden tegen de nummer vier van de ranglijst. Maar ook in dit duel was de onverzettelijkheid van de spelers van het team van coaches Theo van ’t Zand en Mathijs van Faassen prijzenswaardig.

Door een blessure van Niek Hamers moest Ruben Scholten in de achterste lijn diens plaats innemen en dat deed hij op een prima wijze. 

In het eerste kwartier kregen beide ploegen wat kleine kansjes maar na zo’n 18 minuten werd Max Schaeffer in een unieke scoringspositie aangespeeld maar zijn inzet was te hoog gemikt. Het spel golfde hierna op en neer totdat Sweel in de 37e minuut drie opgelegde kansen kreeg om de score te openen. Mede door prima optreden van keeper Martijn Scheper en de USV-verdediging kon met veel kunst- en vliegwerk een doelpunt voorkomen worden. Nog geen twee minuten later zag USV wel kans toe te slaan. Dennis van der Veen, ook deze wedstrijd weer uitstekend op dreef, bereikte uitblinker Thijmen Stegeman in de diepte en op uiterst koelbloedige wijze wipte hij de bal langs doelman Jaap Haan, 1-0. Vlak voor de pauze kon Sweel op gelijke hoogte komen maar Egbert Vugteveen vond weer routinier Scheper op zijn weg. Spits Wouter Smudde dacht vlak voor het rustsignaal de 2-0 binnen te kunnen schieten maar de foutloos leidende arbiter Reints keurde het doelpunt vanwege buitenspel af.

Na de thee zette Sweel alles op alles om de opgelopen achterstand goed te maken. Terwijl het wachten was op de gelijkmaker van de Drenten viel aan de andere kant de tweede USV-treffer. Met een prachtige lob in de verste hoek verraste vleugelverdediger Senne Hekkert doelman Haan volledig, 2-0. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Dennis van der Veen in de 76e minuut een corner van Frank Kuiper feilloos binnenschoot, 3-0.

Het bleef uiteindelijk bij deze stand en de toeschouwers van beide kanten konden na afloop vast terugkijken op een attractieve pot voetbal.          

Zondag gaat USV op bezoek bij koploper HODO in Hollandscheveld.
De wedstrijd op sportpark ’t Hoge Bos begint om 14.00 uur.