Heren TCO succesvol in de najaarscompetitie

0
54
Heren TCO succesvol in de najaarscompetitie

OMMEN – Twee heren teams van TCO zijn zeer succesvol geweest in de najaarscompetitie van de KNLTB. Ze zijn beide kampioen geworden. Het eerste team bij de mannen 17+ derde klasse, zaterdag en de heren 35+ vierde klasse, vrijdagavond. TCO deed met vijftien teams mee aan de senioren competitie.

Heren 1 is een samengesteld team, en dat is altijd wennen. “Als je al langer competitie met elkaar speelt weet je blindelings elkaar te vinden en dat was nu nog niet altijd zo”, zegt Martijn Rebergen speler Heren 1. “We hadden ook helemaal niet op dit kampioenschap gerekend in deze nieuwe samenstelling. Daarbij hadden we twee keer verloren van de nummer twee, maar zij verloren hun laatste wedstrijd met 1-4 en wonnen wij met 5-0 waardoor we met één punt verschil de titel hebben veroverd. Dit ene punt is ook nog eens gemaakt in de supertiebreak waar Hans Mensinga met 13-11 de partij naar zich toe wist te trekken. Dertien is dus niet ons ongeluksgetal gebleken”.

Heren 35+ werden eveneens kampioen wat eveneens een bijzondere prestatie mag worden genoemd. Deze mastodonten van TCO, waarvan enkele inmiddels de zeventig gepasseerd, zijn bijna dagelijks op de tennisbaan te vinden en dat betaalt zich uit. Vaak moesten ze tegen spelers die net zo oud zijn als hun eigen kinderen, maar ze hielden zich dus meer dan verdienstelijk staande. “Mijn team heeft allemaal zijn eigen specifieke kwaliteit, de ene heeft een fluwelen backhand of snoeiharde service en de andere het loopvermogen van een gazelle. Voor mij als teamcaptain de schone taak om deze kwaliteiten zo maximaal mogelijk in te zetten en de juiste koppels te maken. Dat is dus redelijk goed gelukt”, aldus de trotse aanvoerder Lucas Meertens.

TCO deed met een recordaantal van vijftien teams mee. Waarvan een aantal voor het eerst tennis speelden in competitieverband. Het groeiende ledenaantal en animo voor competitie spelen belooft veel goeds voor de voorjaarscompetitie.