S.V. Nieuwleusen haalt opnieuw uit

0
31
S.V. Nieuwleusen haalt opnieuw uit

KOEKANGE – Na de grote uitslag vorige week thuis tegen Hoogeveen (5-0), was op zaterdag 2 april Vitesse ’63 aan de beurt. Het werd maar liefst 1-5 tegen de ploeg van Klaas Mijnheer, een oude bekende die in het verre verleden het tweede elftal van S.V. Nieuwleusen onder zijn hoede had.

Dat deze score na 90 minuten op het scorebord zou staan had niemand in de rust vermoedt. Het was met name Vitesse ’63 dat in de eerste helft met goed voetbal het S.V. Nieuwleusen lastig maakte. De thuisploeg was agressiever en zocht daarbij ook de grenzen op bij de goed leidende arbiter Martin van de Brug. Nadat een grote kans werd gemist door Thomas Koobs, die vrij voor de keeper gezet werd door Tom Vasse was het aan de andere kant wel raak. Na een ietwat slordige overtreding in de 11e minuut van Gerrit Zekveld net buiten de zestien meterlijnen werd de vrije trap bij de eerste paal knap binnengekopt:1-0. De voorsprong was van korte duur. In de 21e minuut werd Randy Vink gelanceerd. Hij stuitte echter op de keeper die ver uit zijn doel gekomen was om deze aanval onschadelijk te maken. In de rebound die daaruit ontstond was het Bas Evenboer die vanaf 30 meter het vrije doel trof 1-1. Na wat kansjes aan beide kanten werd de rust bereikt.

Direct na de hervatting moest Tim Hoogenkamp redding brengen. Hij wist de inzet met zijn voeten te keren. Hierna trok S.V. Nieuwleusen het spel naar zich toe en wist hiermee ook het doel van Vitesse ’63 wat makkelijker te vinden. Zo kregen respectievelijk Thomas en Randy beide een dot van een kans. Beiden misten. In de 56e minuut was het wel raak. Wederom Bas Evenboer die op de goede plek stond en de bal beheerst binnen kon schuiven na een goede voorzet van Leon de Raad: 1-2. In de 70e minuut was het de beurt aan Thomas Koobs, die een corner er op een ouderwetse manier in swingde: 1-3. Het verzet van Vitesse ’63 was gebroken en S.V. Nieuwleusen kon de score opvoeren. In minuut 75 tikte Roy Bollemaat de 1-4 binnen, nadat keeper Keizer de bal uit de handen liet glippen. Na 78 minuten was Stijn Hoekstra, koud in het veld de vijfde doelpuntenmaker. Tom Vasse bediende Stijn met een mooie dieptepass, waarop deze de bal met buitenkant voet meenam en richting het vijandelijke doel snelde en keeper Keizer kansloos liet. Vlak voor tijd raakte Leon de Raad nog de paal nadat hij een afgeslagen bal vanaf 25 meter op zijn pantoffel nam. Helaas stond de paal niet op de goede plek.

Aankomende zaterdag 9 april moet S.V. Nieuwleusen het opnemen tegen degradatiekandidaat SVN ’69 uit Nijeveen, thuis op het Klaverblad om 14.30 uur.

Scoreverloop

11e min. 1-0 Ruben Westert
21e min. 1-1 Bas Evenboer
56e min. 1-2 Bas Evenboer
70e min. 1-3 Thomas Koobs
75e min. 1-4 Roy Bollemaat
78e min. 1-5 Stijn Hoeksta

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein , Niels Koets (83e Kris Tinholt)
Middenveld: Gerrit Zekveld (63e Ruben Brinkman), Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (83e Mark de Weerd)
Voorhoede: Bas Evenboer (83e Lars Grubben), Randy Vink