USV nu hekkensluiter

0
11
USV nu hekkensluiter

NIEUWLEUSEN – Door een nipte 0-1 nederlaag tegen het hoog geklasseerde Oldeholtpade en winst van de concurrentie, lijkt USV op weg naar de verkeerde uitgang van de 3e klasse. USV staat onderaan.

Het was allemaal niet imponerend wat beide ploegen lieten zien op sportpark Hulsterlanden. De Friese gasten hadden vanaf de aftrap wel een overwicht, maar het gevaar bleef beperkt tot wat dreiging van de balvaardige buitenspelers Peter de Vries en Joshua Verhoef. Voor de doelen gebeurde er vrijwel niets. Oldeholtpade-back Joshua van Weperen probeerde het met een afstandsschot. Aan de andere kant was er een speldenprik van Jort Kouwen. De behendige USV-spits stond volledig op een eiland. Met de rust in zicht was USV achterin even niet scherp. De voorafgaande corner werd al makkelijk weggegeven. Daarna kreg Mark de Vries te veel ruimte en scoorde met een hakbal: 0-1.

Met meer ervaring in de ploeg liet USV zich na rust wat vaker voorin zien. Maar de kansen bleven over en weer schaars. Wel was USV-doelman Frank Kooiker nog een keer alert bij een uitval van de Friezen. USV zocht het geluk vooral met de lange bal. Zonder succes. De wedstrijd sudderde dan ook op de waakvlam naar het einde. Ook na een rode kaart in de slotfase voor Marcel Logchies kreeg USV de verdediging van de gasten niet aan het wankelen. De aanvallende onmacht is dit seizoen het verhaal van USV. Want opvallend ook: slechts 4 ploegen in 3D Noord incasseerden minder tegentreffers dan de kersverse rodelaantaarndrager.

Paasmaandag gaat USV op bezoek bij collega-laagvlieger Sweel. Voor USV is de fase aangebroken dat alleen winst telt. Aanvang 14.00 uur op sportpark ‘t Alterberg in Zweeloo.