S.V. Nieuwleusen speelt dinsdagavond in Balkbrug kampioenswedstrijd

0
12
S.V. Nieuwleusen speelt dinsdagavond in Balkbrug kampioenswedstrijd

NIEUWLEUSEN – Dinsdagavond 10 mei kan het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen de kroon zetten op een geweldig seizoen. Een gelijkspel bij VV Avereest is voldoende om het kampioenschap van de derde klasse D definitief over de streep te trekken. De mannen van trainer Jeroen Elzinga kunnen daarbij natuurlijk alle support vanaf de zijlijn ontzettend goed gebruiken.

S.V. Nieuwleusen won afgelopen zaterdag ook bij FC Ommen, op papier toch een ontzettend lastige uitwedstrijd. Met deze overwinning erbij nemen de cijfers nog indrukwekkender vormen aan. De oranjehemden boekten alweer de 16e zege op rij en wonnen 20 van de 21 tot nu toe gespeelde wedstrijden. Na de winterstop hoefde de oranjezwarte defensie slechts één tegentreffer te incasseren. De Nieuwleusenaren hebben nog vijf wedstrijden de kans om het beslissende punt binnen te harken, maar het is de bedoeling dat dit direct dinsdag in Balkbrug al gebeurt.

VV Avereest zal dat punt echter niet zonder slag of stoot cadeau willen geven. De tricolores hebben natuurlijk hun eergevoel en ook het sentiment van de derby geeft de voetballers uit Balkbrug vaak wat extra’s te in de duels tegen S.V. Nieuwleusen. VV Avereest kan ook vrijuit voetballen. De ploeg van trainer Stef Lamberink is vrij van degradatiezorgen, terwijl meestrijden om een plek in de nacompetitie voor promotie ook niet meer reëel lijkt.

Het duel op Sportpark De Balk begint om 19:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Geubels. Mocht het S.V. Nieuwleusen lukken om dinsdagavond  het kampioenschap binnen te halen dan is het clubhuis geopend om dit te vieren.