USV verrast Ruinen volledig

0
13
USV verrast Ruinen volledig
Spits Ian Vlierman bekroonde zijn goede optreden met een doelpunt en een assist

RUINEN – Ondanks een overvolle ziekenboeg verraste USV vriend en vijand door de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ruinen met maar liefst 1-4 te winnen.  

Een buitengewoon knappe prestatie van het team van coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand die ook dit keer weer enorm moesten puzzelen om elf fitte spelers de wei in te brengen. Mede door het wegvallen van Dennis van der Veen was de terugkeer van routinier Sander Schaeffer in de hoofdmacht dan ook bittere noodzaak.   

Aan de riante 1-4 overwinning viel trouwens niets af te dingen. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Peter Kats uit Heerenveen streed USV voor iedere meter. Het vroeg druk zetten op de tegenstander werd na een paar dreigende aanvallen in de 11e minuut ook beloond. Met een daverend schot gaf Ian Vlierman doelman Jarno van Belkum van Ruinen het nakijken, 0-1.

Door het constant maar blijven afjagen van de bal kon Ruinen nauwelijks in haar spel komen en de achterhoede van de thuisploeg oogde bij de aanvallen van USV steeds onzekerder. Toen keeper Van Belkum in de 24e minuut bij een voorzet van Ian Vlierman volledig mistastte kon Max Schaeffer de bal eenvoudig het doel in lopen, 0-2. USV bleef ook hierna geconcentreerd voetballen en had bij een enkele dreigende situatie in haar eigen strafschopgebied, doelman Frank Kooiker als uiterst betrouwbare sluitpost in het doel staan. Toen Thijmen Stegeman het in de 41e minuut op zijn heupen kreeg en zijn geweldige uithaal op de lat belandde, kon hij door matig ingrijpen van Van Belkum de terugspringende bal alsnog het doel in koppen, 0-3.

Na de pauze drong Ruinen meer en meer aan en kwam de verdediging van USV regelmatig onder druk te staan. Maar ook nu toonde het team volop strijd en werd af en toe met kunst- en vliegwerk het strafschopgebied ontzet. Toch zag Arnold Emmink bij een van die aanvallen in de 74e minuut kans de bal koppend in het USV-doel te knikken, 1-3. De hoop op een beter resultaat voor Ruinen was echter van korte duur omdat Thijmen Stegeman vier minuten later een vrije trap keurig langs de muur van Ruinen het doel in krulde, 1-4. Hierna kwam USV nauwelijks meer in de problemen en kon het de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen.

Door deze knappe overwinning doet USV weer volop mee voor behoud van het 3e klasseschap. Donderdag komt mede concurrent Oranje Zwart uit Wanneperveen op bezoek in Nieuwleusen.

De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden begint om 19.30 uur.