NIEUWLEUSEN – Op woensdag 4 januari organiseerde de toernooicommissie van S.V. Nieuwleusen het jaarlijkse Nizato zaalvoetbaltoernooi voor groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in Nieuwleusen en Oudleusen. Na 2 jaren waar we vanwege maatregelen rondom corona geen toernooi konden organiseren was het dan eindelijk weer zover. In totaal waren er 18 enthousiaste teams aangemeld en daarmee iets minder als voorgaande edities.

In de ochtend speelden de Groepen 6 en 7 in afzonderlijke poules.

In Poule ‘Groep 6’ werd er door de jonge voetballers zeer fanatiek gestreden. Uiteindelijk bleek De Wegwijzer 6 Gemengd de meeste punten te hebben verzamelt, gevolgd door De Tweemaster 6, De Zaaier 6 en De Wegwijzer Meiden 6.

In de andere zaal werd deze ochtend door Poule (Groep 7) gespeeld. Na de poule wedstrijden werd hier een troostfinale en een finale gespeeld.

De Tweemaster 7 won de finale en een 2e plaats was er voor De Zaaier 7 Jongens.

De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door De Wegwijzer 7 ten koste van De Zaaier 7 Gemengd. De Planthof 6/7 werd 5e in deze poule.

In het middagprogramma was het de beurt aan de Groep 8-en, onderverdeeld in Poule Meiden en Poule Jongens/Gemengd. In deze poules wordt er tevens gestreden voor de felbegeerde wisselbekers.

In de meiden poule werd flink gestreden maar was het onderling niveau best groot. In een spannende finale ging de winst ging naar De Tweemaster 8 en pakte De Cazemier (Oudleusen) het zilver.

De strijd om de 3e plaats was erg spannend en moest met penalties worden beslist. De Planthof 7/8 won deze zenuwslopende strijd en daarmee de 3e plek. De 4e plek ging naar De Zaaier.

In de Poule 8 jongens/gemengd ging de winst in een spannende finale De Tweemaster 8 die de Planthof 7/8 met 2-0 versloeg. De laatste podiumplek ging naar De Wegwijzer 8 in een spannende troostfinale tegen De Zaaier 8. De Cazemier werd 5e in deze poule.

Uniek aan deze Nizato 2023 editie is dan ook dat beide Wisselbekers het komend jaar in Groep 8 van De Tweemaster te bewonderen zullen zijn. De vreugde was dan ook enorm bij De Tweemaster!

De toernooicommissie van S.V. Nieuwleusen kijkt dan ook tevreden terug op Nizato 2023. Dank ook aan alle teams, vrijwilligers en De Spil die dit mede mogelijk hebben gemaakt.