ASSEN – Leon Stolte uit Nieuwleusen heeft in de vierde IDC Supercup 600 race een mooie strijd als vijfde afgesloten. Op het warme asfalt van het TT-circuit was de top drie net iets te snel voor hem. Daarachter ontwikkelde zich echter een mooie strijd tussen een vijftal coureurs. Racen zoals racen bedoeld is, met veel positiewisselingen en spannend voor het publiek.

    Tijdens de trainingen op vrijdag liep alles voor de rijder van het SRTD racing team nog niet zoals het zou moeten, maar kon de coureur al wel vast wennen aan de zomerse omstandigheden, waarbij het asfalt ook goed op temperatuur was. In de eerste kwalificatie op zaterdag reed Stolte, net als velen, naar zijn startpositie, een zesde plaats. In de tweede kwalificatie zat het ritme er ook goed in, tot een rijder achter hem te laat in de remmen ging en de achterkant van Stoltes motor raakte. Hierdoor had de motor wat schade, had verder rijden geen zin en zocht hij de pits op. De tijd uit de eerste kwalificatie bleef dus staan.

    In de race ontspon zich een mooi gevecht, eerst om de derde plaats, waarbij Stolte net niet bij nummer drie en vier kon aanpikken. Een kwartet rijders streed daarna om de vijfde plaats waarbij Stolte als eerste van die vier over de meet kwam. Een resultaat waarmee hij tevreden was.

    “Een mooie strijd gehad en als vijfde afgesloten. In de race kon ik niet mee met de eerste twee en de derde kon ik ook net niet bijbenen. De blik naar voren, meer meters maken, deze stap meenemen naar de volgende race en vooral zorgen dat je lekker op de motor zit,” dacht Stolte alweer aan de volgende race. Het volgende raceweekend is in het Duits Oschersleben waar op 24 en 25 juni twee races worden gereden.

    Share.