OSCHERSLEBEN – Het was vooral zondag een druk weekend voor de beide coureurs in de IDC Supercup 600. De beide coureurs waren actief op de Motorsport Arena in het Duitse Oschersleben.

Vrijdag werd er slechts kort getraind door een beperkt aantal coureurs vanwege hevige regenval. De rijders, waaronder Stolte en Westenbrink, die wel het circuit op gingen zochten al voor afloop de pitbox weer op vanwege de gladheid. Op zaterdag was het droog en stond de tweede kwalificatie en de eerste race gepland. In deze kwalificatie reed Leon Stolte uit Nieuwleusen naar een derde plaats terwijl Thijs Westenbrink uit Dalfsen zich als twaalfde kwalificeerde. Doordat het programma op zaterdag flinke vertraging opliep vanwege een crash in één van de andere races, werd de race om de Supercup 600 verplaatst naar zondag. Dit betekende voor de beide rijders dat ze zich zondagmorgen al vroeg moesten voorbereiden op de eerste race.

Zondagmorgen kwart over tien zaten de rijders op hun motor voor de eerste race van 15 minuten en één ronde. Stolte streed voor een derde plaats maar belandde, na een spannende race net naast het podium. Westenbrink won twee plaatsen ten opzichte van zijn startopstelling (12e). Hij voerde de hele wedstrijd een prachtig gevecht om de achtste plaats en werd uiteindelijk tiende.

Daarna moest het team de motor weer snel in gereedheid brengen voor de tweede race die om 12 uur startte. Het was bijna een kopie van de eerste race, alleen moest Stolte nu één rijder meer voor zich dulden, hij werd vijfde. Westenbrink eindigde weer als tiende in een strijd, met een vijftal coureurs, waarbij plaats acht het hoogst haalbare was.

Komend weekend rijden beiden eenmalig mee met een race om de BeNeLux Trophy op het TT-circuit van Assen.