NIEUWLEUSEN – Leon Stolte is zaterdag tweede geworden in de eerste race van het weekend om de BeNeLux Trophy Suppersport 600. De rijder van het SRTD racing team maakte dit weekend, net als Thijs Westenbrink van Start-racing, een uitstapje naar dit kampioenschap.

    Stolte had zich op vrijdag als derde gekwalificeerd voor deze race, die gecombineerd met de Superbikes verreden werd. Voor de eerste race op zaterdag ging het merendeel van de rijders op regenbanden richting start. Leon Stolte had deze ook gemonteerd. Samen met het team besloot hij op het allerlaatst, in het parc fermé, de achterband te verwisselen en een intermediate band te monteren. Een intermediate is een band tussen regenband en slick. Dit moest in een paar minuten gebeuren en lukte ook. Het pakte in de race goed uit. Daar waar de coureurs op regenbanden problemen kregen, reed Stolte naar een keurige tweede plaats. En passant zette hij zelfs nog even de snelste race ronde op de klokken. Stolte liet zelfs ook alle Superbikes achter hem. Thijs Westenbrink stuurde zijn blauwe Start Yamaha R6 naar een negende plaats.

    Zondag werd race twee verreden, Thijs Westenbrink finishte daar als zevende. Stolte ging, in een ultieme poging om de derde plek te behalen, wijd naast de baan en haalde het podium net niet met een vierde plaats als gevolg.

    Share.