NIEUWLEUSEN – Het is motorcoureur Leon Stolte uit Nieuwleusen zondag gelukt om het podium te halen. In de achtste race om de IDC Supercup 600 finishte hij, na een mooie strijd, als derde.

    Het was een lang raceweekend, op het TT-circuit van Assen, waarin de coureur van SRTD racing zich vrijdag in de eerste kwalificatie als vierde kwalificeerde. Tijdens de tweede kwalificatie regende het en konden de tijden niet aangescherpt worden. Zaterdag voorafgaand aan de eerste race had het ook geregend en werd er gekozen voor regenbanden. Dit bleek een goede keuze want Stolte reed zelfs een paar ronden op kop. De regen hield echter op en gedurende de race kregen de rijders te maken met een opdrogende baan. Stolte kon de koppositie niet vasthouden en werd als vierde afgevlagd.

    Voor de tweede race op de late zondagmiddag was het wel droog. Stolte was goed weg en wist zich gedurende de race aan de kop van een groep te nestelen, die streden om de derde plaats. Het gat naar de eerste twee rijders was te groot, maar Stolte hield stand en pakte zo zijn eerste podium in dit kampioenschap. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Stolte nu op een vijfde plaats.

    “Ik zat er in de kwalificatie lekker bij en zette daar ook nog een nieuw pr neer. Zaterdag in het begin was de baan nat en dat gaf me een goed vertrouwen. Na een halve ronde lag ik op kop, totdat er een droog speur kwam, daardoor gezakt naar de vierde plek. Zondag kwam ik goed van m’n plek. De rondetijden waren niet zo snel, maar wel het beste wat ik er uit kon halen. Uiteindelijk voor de punten als derde gefinisht. Het is nu de bedoeling om met een wildcard aan het IDM deel te nemen.,” kijkt Stolte al weer vooruit. De IDM race in Nederland (Duits kampioenschap) op het TT-circuit zijn op 19 en 20 augustus.

    Raceweeekdn mooi afgesloten zat er in de kwalificatie lekker bij en zette daar ook nog een nieuw pr neer. Ik vind het wel goed om bij de start aan de buitenkant te staan Regen in Q2, dat wat voorspeld was kwam ook

    Je kijkt eigenlijk teveel naar buienradar,, weer online en andere apps die allemaal wat anders aangeven. Beter is het ter plekke te bekijken.

    Zaterdag in de race was de baan nat in het begin en dat gaf me goed vertoruewen had niet zo’n goede start zakte iets terug, na een halve ronde lag ik op kop totdat er een droog speur kwam en bij mij het vertouwen wat weg ebde en daardoor gezakt naar de vierde plek.

    Zondag was het lang wachten , warming up niet nat genoeg voor regenbanden en kwam goed terug In de race kwam ik goed van m’n plek maar kreeg hem niet goed van één naar twee, ging er even af en moest de plassen even ontwijken. Al vrij vlot wist ik wat plaatsen te pakken. En uiteindleijk voor de punten als derde. De rondetijden waren niet zo snel maar wel het beste wat ik er uit kon halen.

    Het is nu de bedoeling om met een wildcard deel te nemen aan het IDM

    Share.