NIEUWLEUSEN – Op sportpark De Schalm in Steenwijksmoer liep USV tegen haar eerste nederlaag van het prille seizoen aan.

Ondanks het gemis van onder andere de langdurig geblesseerde Leon Kooiker en de afwezige Max Schaeffer kon coach Mathijs van Faassen een representatief team op de been brengen.

In de eerste helft was het een redelijk gelijk opgaande strijd waarin weinig kansen werden gecreëerd. USV liet het betere voetbal zien maar Protos compenseerde veel met een tomeloze inzet. Het was de thuisploeg die in de 31e minuut het eerste wapenfeit kon laten noteren. Een schot van Dennis Spang belandde op de paal, onbereikbaar voor keeper Thijs van Vliet. In een tweetal vrije trappen van Ian Vlierman en Frank Kuiper zat te weinig venijn om het doelman Martijn ten Broeke moeilijk te maken. Vlak voor rust kwam Protos toch enigszins verrassend op voorsprong. Een corner van Bart Reinink werd door aanvoerder Bram Mittendorff fraai in de bovenhoek gekopt, 1-0. Nog voor het rustsignaal van arbiter Mika Assen ontving Dennis Spang van Protos, na aanmerkingen op de leiding, zijn tweede gele kaart en hoefde na rust dus niet meer terug te komen. Wie had gedacht dat deze overtalsituatie USV volledig in de kaart zou spelen kwam redelijk bedrogen uit. Natuurlijk nam het team het initiatief maar wist zich eigenlijk geen raad met de man meer situatie. De aanvallers Milan Haddocks, Max Noordman en Rick Timmerman werden in de 70e minuut in het veld gebracht voor Bas Chierandjoe, Mark Boerman en Hidde Verbaarschot. Er ontstonden hierna wel de nodige uitgespeelde mogelijkheden maar zowel Ian Vlierman als Dennis van der Veen vonden tot vier keer toe keeper Martijn ten Broeke als de redder van Protos op hun weg. Op het tandvlees behaalde de thuisploeg uiteindelijk de zwaar bevochten overwinning binnen.

Zondag komt medekoploper FC Ter Apel ’96 naar Nieuwleusen. De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden begint om 14.00 uur.