NIEUWLEUSEN – Met een uitbreiding naar een vierde locatie op het Industrieterrein De Grift in Nieuwleusen geeft Hoekman RVS vorm aan een indrukwekkende groei, waarbij de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger niveau worden getild.

    Gert Hoekman, directeur van Hoekman RVS: ‘Onze nieuwe lasafdeling is neergezet met het oog op onze vakmensen en de kwaliteit van de lassamenstellingen die er geproduceerd gaan worden. Alle werkplekken waren al LEAN ingericht. Ditmaal hebben we een kwaliteit slag kunnen maken ten aanzien van de hele afdeling en werkruimte. Onze vakmensen kunnen nu nog beter gestructureerd werken waardoor de kans op kwaliteit afbreuk een stuk afneemt. Wij kunnen nu grotere projecten aannemen. Er is tevens meer kennis aangetrokken op lasgebied en normering waardoor we aankomend jaar ook op het gebied van certificering een nog beter antwoord hebben op de markt.’

    De gloednieuwe las hal op Rollecate 57 markeert een significante stap voorwaarts. De werkruimten zijn niet alleen ruimer opgezet, maar ook strategisch ontworpen rondom vaste lastafels, waardoor grootschalige assemblages en constructiewerkzaamheden nu efficiënter en veiliger kunnen worden geproduceerd. Voorop in de technologische vooruitgang, zijn de werkplekken uitgerust met de nieuwste punt- en rookgasafzuigsystemen, verlichting met een indrukwekkende intensiteit van 600 lux per werkplek en vloeren die niet alleen gepolijst zijn voor een professionele uitstraling, maar ook stofreductie maximaliseren.

    Wat betreft duurzaamheid en efficiëntie blijft Hoekman RVS vooroplopen. De lasrookafzuiging blijft continu actief, waarbij de interne zuivering zorgt voor een energiezuinig proces. Door de installatie van een tussenwand tussen de twee hallen kan het pand eenvoudig worden opgedeeld in een verwarmd en niet-verwarmd gedeelte, waarmee aanzienlijke energiebesparingen worden gerealiseerd. Bovendien is er een speciale ruimte ingericht voor het elektrolytisch beitsen, waarmee Hoekman RVS volledig voldoet aan de geldende milieuregelgeving.

    Met de verhuizing van de lasafdeling ontstaat de mogelijkheid om een aparte hal in te richten voor de kantbanken en de afwerking van het lasersnijwerk. Hierdoor wordt niet alleen de ruimte rondom de Eagle 30 kW lasersnijmachine geoptimaliseerd met meer ruimtes voor het uitsorteren van laser gesneden delen, maar kan ook de routing van het productieproces aanzienlijk efficiënter worden ingericht. Hoekman RVS blijft zo niet alleen innoveren, maar ook vooroplopen in de optimalisatie van hun productieomgeving.

    Share.