NIEUWLEUSEN – Zaterdag 9 december speelde S.V. Nieuwleusen haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Na een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd leverde dit uiteindelijk een overwinning op voor de thuisploeg. De 1-0 ruststand, doelpunt Randy Vink, bleek na ruim negentig minuten ook de eindstand. Daarmee passeerde S.V. Nieuwleusen de gasten uit Gramsbergen op de ranglijst in deze spannende 2e klasse.

De wedstrijd begon op een nat en winderig sportpark met een allerlaatste wijziging in de opstelling aan de kant van de thuisploeg. Saake Malenstein moest helaas geblesseerd afhaken waardoor Kris Tinholt centraal achterin startte en Nemo zijn vertrouwde rechtsbackpositie innam. Stijn Hoekstra kwam er hierdoor bij als rechtermiddenvelder.

Beide ploegen hadden duidelijk voor een offensief plan gekozen en lieten vanaf de aftrap hun aanvallende intenties zien. Voor de ploeg van Jeroen Elzinga leverde dit na een minuut of tien al een grote kans op. Na een vlijmscherpe aanval via Thomas Koobs en Leon de Raad, kwam Randy Vink net te kort bij de tweede paal.

In deze fase van de wedstrijd waren het vooral de hoekschoppen van Gramsbergen die de defensie van Nieuwleusen het nodige werk bezorgden. De verdedigers met een attent keepende Tim Hoogenkamp gaven gelukkig geen krimp.
    Na zo’n kleine twintig minuten was het de immer scorende Randy Vink die de 1-0 op de borden liet zetten. Na goed doorzetten van de sterk spelende Nemo Hekkert kreeg Randy de bal binnen het doelgebied voor z’n voeten. Zo’n kans is aan deze spits wel besteed, dus Nieuwleusen op voorsprong.

Hoewel de thuisploeg in de eerste helft de bovenliggende partij was, leek Gramsbergen in 37e minuut langszij te komen. Dit feest ging echter niet door, aangezien Fransen in buitenspelpositie stond.

Beide ploeg konden met een 1-0 ruststand aan de warme thee die meer dan welkom was. Ook voor de toeschouwers een goed moment om een plekje te zoeken in het gezellige en aangename clubhuis op sportpark ‘t Klaverblad.

Na rust verschenen beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap. Op het zware veld werden de voortekenen van een heuse slijtageslag al wel snel duidelijk. Gramsbergen zocht meer en meer het initiatief en probeerde de Nieuwleusenaren terug te dringen op eigen helft. Hoewel de thuisploeg de grip wat verloor, werd er met een enkele counter nog gezorgd voor wat gevaar. Met het verstrijken van de tijd werd het voor trainer Elzinga duidelijk dat het vooral een zaak was van het consolideren van de breekbare 1-0 voorsprong. Met enkele wisselingen stond er in de laatste fase een serieuze bus voor het doel geparkeerd, waar Robert ten Brink in z’n kerstspecial jaloers op zou zijn. Echt grote kansen kreeg Gramsbergen niet meer, maar spannend was het tot in de allerlaatste minuut. Uiteindelijk leverde dit voor S.V. Nieuwleusen een zwaarbevochten overwinning op waarmee een plek in de subtop veilig werd gesteld.

De ploeg van Jeroen Elzinga kan zich nu, met een mooie periodetitel op zak, voorbereiden op de tweede seizoenshelft. In deze competitie is nog lang niet alles beslist en moeten de meeste ploegen zowel naar boven als naar beneden kijken.

Na de korte winterstop oefent S.V. Nieuwleusen op 15 januari thuis tegen Hatto Heim. Op zaterdag 20 januari hervat S.V. Nieuwleusen de competitie tegen huidige nummer 2 op de ranglijst, Vroomshoopse Boys. Deze wedstrijd op sportpark De Bosrand begint om 15.00 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

• Doel: Tim Hoogenkamp
    • Verdediging: Nemo Hekkert, Kris Tinholt, Roy Bollemaat, Leon de Raad
    • Middelveld: Stijn Hoekstra (60e Ruben Brinkman), Reinier Meijerink, Roy in ‘t Veld, Thomas Koobs
    • Aanval: Randy Vink (84e Sander Bollemaat), Tieme Brinksma (87e Gabriël van Leeuwen)