NIEUWLEUSEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 zijn de clubkampioenen van 2023 bekend gemaakt. Voor het clubkampioenschap kunnen de leden punten verdienen door wedstrijden te lopen op de volgende acht afstanden: 3 km, 5 km, 4 Engelse Mijl, 10 km, 15 km, 10 Engelse Mijl, halve marathon en marathon. De toegekende punten zijn afhankelijk van de gelopen tijd en de leeftijd van de deelnemer. Via een formule worden punten toegekend aan de resultaten. Uitgangspunt is het Nederlands record op de betreffende afstand in de verschillende leeftijdscategorieën. De snelst gelopen tijd per afstand telt mee voor het eindresultaat. Vervolgens worden de hoogste scores van 5 afstanden opgeteld.

    In de categorie Mannen tot 40 jaar was Edwin van Leussen de beste. John Brinkman en Karlo Hoeve werden tweede en derde. Bij de Mannen 40-50 jaar was de titel net als vorig jaar voor Michiel Huzen. Henk Hokse en Lambert Put werden tweede en derde. Johan Bloemert werd de clubkampioen bij de Mannen 50+. Tweede en derde werden Albert Mussche en Roelof Schra.
    Bij de Vrouwen tot 40 jaar ging de prijs naar Marlou Pasman. Roelien Smit werd tweede en de derde plaats was voor Myrna Gerrits. Gerda de Groot was de beste van de Vrouwen 40-50 jaar. Frederiek de Boer en Linda Put werden tweede en derde. Marjan Meijerink werd voor de derde keer de clubkampioen bij de Vrouwen 50+. Jeanette Mussche en Karin Nijlant werden tweede en derde. De wisselbeker voor de algehele kampioen ging bij de mannen naar Johan Bloemert en bij de vrouwen naar Marjan Meijerink.

    Ook is er ieder jaar een prijs voor de AG’er die de meeste wedstrijdkilometers loopt. Het Kilometervretersklassement bij de mannen werd, net als de afgelopen tien jaar, gewonnen door Michiel Huzen. Hij liep in 2023 maar liefst 1056,2 wedstrijdkilometers, een absoluut clubrecord. Van de vrouwen liep Jeanette Mussche, net als in 2022, de meeste wedstrijdkilometers. Zij won het klassement met 182,3 kilometers.

    Ook werden de jubilarissen gehuldigd. Erwin Akkerman is 25 jaar lid. De volgend leden zijn 12,5 jaar lid: Gerda de Groot, Angelique Haan, Fred Koningstein en Johan van Leussen. De aanwezige jubilarissen ontvingen naast een bos bloemen een jubileumspeldje.

    Ook werd Klaas Compagner in het zonnetje gezet. Hij is al 25 jaar trainer van de club. Hij ontving een bos bloemen en een cadeaubon.

    Share.