ASSEN – Op zaterdag 27 januari 2024 mochten de heren van Flash Nieuwleusen heren 1 weer de volleybalschoenen onder binden en het veld betreden. Deze keer mochten ze dit doen in Assen waar zij vanwege een eerdere verliespartij begin dit seizoen, nog een appeltje mee te schillen hadden met Animo’68. De vorige ontmoeting resulteerde in een pijnlijke 3-1 nederlaag in eigen huis en dus waren de mannen gebrand om zich te revancheren. Op voorhand werd het een lastige partij omdat de heren maar met 6 man en een (half) geblesseerde speler richting het noorden gingen.

De eerste set begon goed van beide kanten. Flash probeerde ondanks het gebrek aan fitte spelers het tempo lekker hoog te leggen. Dit resulteerde erin dat Animo’68 even overrompeld werd en Flash zo een gaatje kon slaan. Er werd door iedereen sterk geserveerd en de pass kwam keurig door het korfje, hierdoor kon Jaël Bovenhuis alle kanten op met de bal. Jaël profiteerde hier zelf ook lekker van mee door keer op keer de bal door te tikken. De eerste set ging met 21-25 naar Flash.

De heren uit Nieuwleusen liepen dus qua punten alweer gelijk ten opzichte van de eerste seizoenshelft, maar wilden hier maar al te graag verandering in brengen. Zo gingen de mannen weer verder waar ze gebleven waren. De serve werd moeilijk weggelegd bij Animo’68, de pass kwam aan en de aanval scoorde weer bij Nieuwleusen. Door een blessure geval aan Animo’68 kant had deze set een tijdje stilgelegen. Ondanks deze korte pauze wisten de mannen warm te blijven en zo ook de tweede set over de streep te trekken met 23-25.

De tweede set werd gewonnen, het vlaggenschip uit Nieuwleusen was nog hongerig en wilde set drie en vier ook binnen halen. Uiteraard moest Animo’68 iets anders gaan doen omdat er de eerste twee sets toch gespeeld werd met iets wat leek op een lekke achterband. Zij besloten om te wisselen van spelverdeler. Helaas werd het er niet beter op en leek het erop dat ze ook een lekke voorband hadden opgelopen. Flash wist meteen een gaatje te slaat. Dit omdat Mathijs Prins zijn oude vorm weer had teruggevonden en de tegenstander geen idee had waar hij nou heen liep. Ook was de piloot van het team Jesse Spans weer op cruising altitude en vloog de ene naar de andere bal erin. Het werd een heerlijke set voor Flash die ze ook overtuigend wonnen met 16-25.

De overwinning was dus al in de tas en kon mee terug naar Nieuwleusen. Ondanks dit leek het de mannen leuk om weer eens 4-0 te winnen. De vierde set begon wat rommelig aan de kant van Nieuwleusen, wat erin resulteerde dat het vrijwel de gehele set gelijk op liep. Wel wist de aanvoerder Stefan Groen weer wat mensen te irriteren door de bal vier keer exact hetzelfde via de handjes van een Animo’68 speler uit te slaan. Ook onze nieuwe diagonaal Jeffrey Bisschop scoorde vrijwel alles wat hij aanraakte. Niet alles vloog in de drie meter maar ook deze wijze van scoren wekte lichte irritatie op bij Animo’68. Helaas konden de mannen ondanks het sterke serveren van Stan ter Wee de vierde set net niet over de streep trekken en wist Animo’68 toch nog een setje te pakken. Met 25-22.

Na deze overwinning hadden de mannen wel een treetje bier verdiend, omdat ze door deze winst keurig op weg zijn naar een plek in de top vier van de competitie. De volgende wedstrijd is er op papier al één om van te smullen omdat de heren zullen aantreden tegen de koploper die de vorige keer uit in Haren verslagen werd met 1-3. We hopen u dus allemaal te zien in de Spil op zaterdag 3 februari om 17.00 uur. Tot dan!