NIEUWLEUSEN – Het was weer eens zover, een ouderwetse thuisspeeldag. Flash Nieuwleusen heren 1 mocht om 17:00 uur aantreden in de Spil tegen de koploper. Op papier was dit een mooi affiche, omdat de vorige ontmoeting door Flash gewonnen werd met maar liefst 1-3. De heren van Stentor uit Haren waren dus gebrand om vandaag wat meer puntjes mee naar huis te nemen.

De eerste set begon Flash vol perspectief. Dit kwam mede doordat ze wederom weer met maar 7 spelers waren begonnen aan de wedstrijd. Ondanks het gebrek aan wisselspelers wisten de mannen een goed begin aan de set te bouwen. Het ging niet allemaal even vloeiend, maar een voorsprong bleef gedurende set in het voordeel van Flash. Dit kwam ook omdat onze vader wordende midden Mathijs Prins gelukkig zijn oude vorm weer had teruggevonden zo bleek in set één al. De middens aan de andere kant liepen overal behalve bij Mathijs. Doordat de heren maar met 7 man speelden ging iedereen ook voor alle ballen en viel er (bijna) niks direct op de grond. Mede hierdoor wist Flash de set te winnen met 25-23.

In set twee hadden de mannen van Flash gehoopt de lijn van de eerste set door te kunnen trekken, maar helaas liep deze lijn iets eerder stuk dan gedacht. De mannen van Stentor begonnen ineens goed te serveren. Hier had Flash moeite mee waardoor er een klein maar zeker gaatje ontstond. Dit wist Flash niet meer goed te maken en verloor zo set twee met 18-25.

De wedstrijd stond eigenlijk weer op 0-0 en de heren konden weer terug naar het mengpaneel om met een plan te komen voor de resterende sets. Wel kwamen zij erachter dat er niet zo veel veranderd kon worden aan de opstelling en dus moest er wat veranderen in het veld. Die verandering was zeker zichtbaar, want het begon weer langzaam te draaien bij Flash. De passjes kwamen steeds meer door het korfje terecht en de aanval scoorde steeds meer en meer. Ook was de kapitein van het vlaggenschip Stefan Groen weer op dreef en wist hij via de handen de ene na de andere bal uit te slaan. Helaas was het wel weer een wedstrijd waarbij toch menig verkeersregelaar meer zag dan de scheidsrechters maar dat namen de mannen maar voor lief. Ook maakte onze lang geblesseerde diagonaal Sander van Gelder eindelijk weer zijn debuut. Dit was weliswaar in het achterveld maar toch kon hij meteen zijn waarde laten zien. Ondanks het op dreef komen van het vlaggenschip ging de set toch naar de mannen uit Haren met 23-25.

Set vier moest dus gewonnen worden door de mannen van Flash om er weer een wedstrijd van te maken. Dit was maar al te duidelijk bij de heren en er werd alles op alles gezet om deze set te winnen. Het resultaat was dat iedereen er weer vol voor ging en dit was te zien ook. De pass kwam weer keurig door het korfje, de setups kwamen weer als warme broodjes over de toonbank, de aanval werd binnengeslagen als een heipaal en de blokkering dichtgelopen als een schuifdeur. Alles klopte dus weer. Ook Jesse Spans begon weer ballen neer te leggen zoals hij nog nooit heeft gedaan. Gelukkig was ook de nieuwe aanwinst op diagonaal Jeffrey Bisschop weer mee om alle overgenomen ballen te voorzien van een punt. Door dit keurige samenspel werd ook set vier gewonnen met 25-22.

De mannen mochten dus weer eens een vijfde set gaan spelen. In deze vijfde set wist Jaël Bovenhuis een overgenomen tweede bal snoeihard binnen te roeien en de net 19 jaar geworden Stan ter Wee had een aantal ballen op de midden tegen weten te houden. Helaas kan er niet altijd zes gegooid worden! De mannen van Stentor waren in deze vijfde set net een tandje beter en zo ging de set met 8-15 naar hen.

Helaas verloren de mannen van Flash met 2-3, maar dit is niet onaardig gezien de stand in de competitie en de breedte van de selectie. Hopelijk zien we u allemaal terug op zaterdag 2 maart om 19.00 uur in de Spil tijdens onze eerstvolgende thuiswedstrijd. Groeten heren 1!