NIEUWLEUSEN – Al na 20 tellen moest USV-doelman Thijs van Vliet reddend optreden oog in oog met een doorgebroken aanvaller van Gasselternijveen. Het was meteen de beste kans van de wedstrijd voor de gasten uit Noord-Drenthe.

Niet dat USV de pannen van het dak speelde, maar eenmaal voorin was USV wel dreigend. Leon Kooiker was binnen het kwartier tot 2 keer toe dicht bij de openingstreffer. Op randje buitenspel ging zijn inzet net naast. Even later werd een kopbal van dichtbij met een knappe reflex gepareerd door keeper Kevin Koops. In de 20e minuut was het wel raak. Koops kreeg een voorzet niet goed op zijn vuist, waarna Jort Kouwen tot grote hoogte steeg en binnenkopte (1-0). USV kreeg voor rust nog een paar kansrijke vrije trappen, maar de pogingen van Thijmen Stegeman en Leon Kooiker verdwenen net naast de paal.

Na rust verzuimde USV meerdere keren de voorsprong te vergroten. Na een corner mikte Mark Boerman te hoog, kon Leon Kooiker goed voorbereidend werk van Frank Kuiper niet afronden en had de ingevallen Hidde Verbaarschot een goede kopkans. USV kreeg veel ruimte, maar verzuimde de trekker over te halen. Zo bleef het spannend tot de 84e minuut. Toen hobbelde het schot van Max Schaeffer door een woud van benen onaangeroerd in de verre hoek (2-0). Gasselternijveen zag in de aanloop tot deze treffer een handsbal en protesteerde. Van dit commentaar was arbiter Van Houten niet gediend en besloot tot een afkoelingsperiode. Maar ook na deze korte tussenstop kwam de winst van USV niet meer in gevaar.

Komende zondag gaat USV op bezoek bij SPW om deze goede start van de tweede helft van het seizoen een vervolg te geven. Aanvang 14.00 uur op sportpark Noord in Stadskanaal.