STADSKANAAL – Op sportpark Noord in Stadskanaal nam USV meteen het heft in handen. Met verzorgd spel en goede combinaties werd de verdediging van SPW stevig onder druk gezet.

Hele grote kansen leverde het overwicht niet op. Leon Kooiker had voor rust een tweetal goede mogelijkheden, maar stuitte op doelman Jarno Kip en mikte even later te hoog. USV had heel veel balbezit, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid om de stugge SPW-verdediging eens echt uit elkaar te spelen. Pas met de pauze in zicht kroop de thuisclub een paar keer uit de schulp. De tot dan vrijwel werkloze doelman Thijs van Vliet moest ineens gestrekt naar de hoek na een inzet van spits Stefan Bolk. Bijna de wedstrijd op zijn kop.

Na rust voerde USV het tempo nog verder op. En volgde een spervuur aan doelpogingen. Stuk voor stuk misten ze richting, kracht of venijn om de prima keepende Jarno Kip te kloppen. Met een blik op de klok werden de meegereisde USV-supporters er een tikkeltje moedeloos van. En toen was daar in de 79e minuut de goochelact van Frank Kuiper op de achterlijn waarmee hij Niek Ekkelenkamp in stelling bracht. De uithaal van de linkerverdediger was zelfs Jarno Kip te machtig (0-1). USV zette meteen aan om de deur definitief in het slot te gooien. Dat leek ook te lukken. Maar eerst werd de treffer van Jort Kouwen afgevlagd. Waarna USV in de 85e minuut een penalty kreeg na een overtreding op Max Schaeffer. Ook deze buitenkans was niet aan USV besteed. Frank Kuiper mikte laag in de hoek, maar wie anders dan keeper Kip lag daar ook. Uiteindelijk was het Jort Kouwen die in de 88e minuut van dichtbij voor de beslissing zorgde (0-2). Een meer dan verdiende overwinning.

Zondag speelt USV de inhaalwedstrijd tegen Buinen. Aanvang 14.00 op sportpark Hulsterlanden.