NIEUWLEUSEN – Ondanks de onophoudelijke regen en aan beide kanten de nodige personele zorgen, schotelden USV en Buinen het onder paraplu’s verscholen publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor. Op het kunstgras van sportpark Hulsterlanden was de openingsfase van het duel tussen beide subtoppers in evenwicht.

Een vlotte openingstreffer van Buinen ging niet door wegens buitenspel. In de 23e minuut kwam USV op voorsprong. Dankzij goed werk van Niels Kappert, een voorzet op maat van Sander Schaeffer en strakke afronding van Jort Kouwen (1-0). Dit voordeel hield niet lang stand. Een corner van Buinen krulde via het scheenbeen van Sander Schaeffer onhoudbaar achter USV-doelman Thijs van Vliet (1-1). Het laatste kwartier voor rust draaide USV op volle toeren. Dreiging vooral was er over de rechterkant via de sterke Brian Grooters. Die leek op slag van rust voor een nieuwe voorsprong te zorgen, maar zijn schot spatte uiteen op de kruising.

Direct na de pauze begon USV met hetzelfde elan en speelde met uitstekend voetbal een paar grote kansen bij elkaar. Pogingen van Thijmen Stegeman en tot twee keer toe Niels Kappert misten rakelings het doel. In de 69e minuut kwam USV alsnog en zeer verdiend op voorsprong. De steeds nadrukkelijker aanwezige Leon Kooiker kreeg te veel ruimte en schoot schitterend raak (2-1). Opnieuw was de vreugde van korte duur door een snel antwoord van Jay van der Hooft (2-2). Weer ging USV op zoek naar een voorsprong. Buinen wankelde en zag ook nog keeper Nick Haandrikman afhaken met een blessure. In de 87e minuut stond USV voor de derde keer op winst. Een corner van Thijmen Stegeman belandde via de kluts voor de voeten van de ingevallen Wouter Smudde (3-2). Buinen gaf nog niet op, maar werd in de 89e minuut definitief geklopt door een vlijmscherpe counter van USV met als eindstation Leon Kooiker (4-2). Daarmee was de winst binnen en was er ondanks het natte pak groot applaus van de USV-aanhang. Door de zege op de concurrent steeg USV naar de derde plaats op de ranglijst.

Komende donderdagavond oefent USV thuis tegen Rouveen (20.00 uur). Komende zondag is USV vrij. Zondag 3 maart vervolgt USV de competitie thuis tegen Protos. Een sleutelduel in de strijd om 2e periode.