NIEUWLEUSEN – De toeschouwers die donderdagavond storm en regen trotseerden voor de oefenwedstrijd USV-Rouveen werden beloond met veel doelpunten, waaronder een paar regelrechte beauty’s.

Rouveen doet het erg goed in de zaterdag 3e klasse Noord. Sterker nog, wanneer volgende week de kraker bij Be Quick ’28 in Zwolle wordt gewonnen is de ploeg koploper. Een stevige klus dus voor USV. Maar met de wind mee liet USV voor rust zien dat de goede resultaten van de afgelopen weken geen toeval zijn. USV nam zelfs een 2-0 voorsprong door treffers van Leon Kooiker. Vooral zijn tweede was van grote schoonheid. De uithaal van afstand verdween hoog en hard in het net. Rouveen deed daarna wat terug (2-1) en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar doelman Frank Kooiker lag een paar keer moedig in de weg. Op slag van rust herstelde USV de voordelige marge na een snelle aanval met Wouter Smudde als eindstation (3-1). In de extra tijd van de eerste helft had Rouveen het laatste woord met ook een schitterende treffer (3-2). Na rust kwamen de gasten langszij (3-3), maar USV toonde veerkracht en kwam via weer Leon Kooiker hernieuwd op voorsprong (4-3). Dat was niet genoeg voor de winst. Dankzij twee treffers ging Rouveen uiteindelijk erop en erover (4-5).

USV- Rouveen, eindstand 4-5 (ruststand 3-2). Doelpunten USV: Leon Kooiker (3), Wouter Smudde. Doelpunten Rouveen: Jesse Piëst (2), Mart Dunnink, Marcel Tiemes, Rowan Trompetter.

Tijdens het inhaalprogramma van zondag (25 februari) heeft USV vrijaf. Zondag 3 maart gaat voor USV de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Protos. Die is ook van belang voor de strijd om de tweede periode. Beide ploegen zijn nog volop in de race voor deze prijs.