NIEUWLEUSEN – De vorige keer heeft u kunnen lezen hoe het sterrenteam een zakelijke overwinning boekte tijdens een bezoek aan Zwolle. Op zaterdag 16 maart stond er een iets meer beladen wedstrijd op het programma, namelijk een ontmoeting met Exstudiantes uit Groningen. De heren uit Groningen zijn de directe concurrenten van Flash, omdat beide teams gescheiden worden door slechts 1 punt. Om zicht te houden op directe promotie, moest er dus gewonnen worden om het heft in eigen handen te kunnen nemen.

De eerste set begon echter niet zo voortvarend. De heren begonnen namelijk met wat minder bravoure dan u van ze gewend bent. Bovendien had Exstudiantes een compleet nieuwe selectie opgesteld, op onze verloren midden na. Er werd sterk geserveerd vanaf de andere kant en het was al snel duidelijk dat dit een potje van hoog niveau was. Als de pass wel eenmaal kwam, resulteerde dit ook vrijwel meteen in een direct punt voor zowel Flash als Exstudiantes. Ondanks het harde vechten van de mannen in de eerste set, ging deze toch naar Groningen met 24-26.

In de tweede set begonnen de mannen opnieuw. Anders dan in andere jaren was de instelling van de heren duidelijk te merken: ‘pakken wat je pakken kan’. Met deze instelling zou je op papier verwachten dat er verandering te zien zou zijn, maar helaas bleek niets minder waar. Zoals een wijs man ooit zei: ‘op papier wordt niet gespeeld’. En helaas bleek dat ook hier van toepassing. De mannen keken door het lastig brengen van de pass constant tegen 4 handen aan. Hier wisten ze helaas geen raad mee en keken dus al snel tegen een achterstand aan. De mannen vochten voor wat ze waard waren, maar het was alsof je een dompelpomp in de zee zet, oftewel dweilen met de kraan open. Dit gaatje werd niet meer gedicht en ook set twee ging naar Groningen met 18-25.

Wederom bleef de energie bij de mannen goed en zo gingen ze vol vertrouwen set drie in. En met resultaat, want het begon langzaam maar zeker steeds beter te draaien bij Flash. De pass kwam weer, de set-up lag weer keurig en de aanval werd direct óf via de handjes gescoord. Ook het in grote getalen opkomende publiek ging er weer achter staan om toch waar voor hun geld te krijgen. De set ging vrijwel gelijk op, maar in dit geval kwamen de mannen als eerste bij de 20 en u raadt het al, de set ging naar Flash met 25-20.

Heren 1 is ook wel te vergelijken met Ikea; je kan er niet uit zonder dat je iets meeneemt. De mannen hadden dus al één punt te pakken en er was weer een wedstrijd. Set vier begonnen de heren weer sterk met serveren, maar de tegenstander had dit keer wel een antwoord paraat. Het werd de spannendste set van de wedstrijd. Het publiek ging erachter staan en bij ieder gewonnen punt werd er luidkeels geschreeuwd door de bank. Het ging volledig gelijk op en dit hield zelfs stand boven de 20. Nadat de mannen twee keer matchpoint tegen hadden overleefd, wisten ze op 26-25 eindelijk de set over de streep te trekken met 27-25.

Wederom een vijfsetter dus. Voor de trouwe lezers onder ons, dit is inderdaad vijfsetter nummer 8. De ervaring leert ook dat de mannen, als het gaat om statistieken, vier keer een vijfde set wisten te winnen. Helaas is het zoals ze in Groningen zo mooi zeggen: ‘neit altied koffie met kauk’. Groningen wist een klein gaatje te slaan wat ze niet meer weggaven. Ondanks het harde vechten ging ook set vijf naar Groningen met 12-15.

Na deze comeback hielden de mannen toch een wat zoute smaak over, alsof ze de gehele wedstrijd op knabbelspek hadden gekauwd. Exstudiantes loopt dus één puntje uit op de heren in de strijd om directe promotie. Helaas is ook het einde van de competitie in zicht en speelt het vlaggenschip nog maar één keer thuis. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 13 april om 19.00 uur.