SCHOONOORD – Helemaal passend bij de talrijke maartse buien, voetbalde USV op bezoek bij KSC een onophoudelijke regen van kansen en mogelijkheden bij elkaar. Het grote overwicht leverde uiteindelijk een half dozijn treffers op (0-6).

USV wenste tegen het zo goed als gedegradeerde KSC geen uitglijder te begaan. De aanpak was meteen duidelijk. Met verzorgd combinatievoetbal over de hele breedte van het veld werd de thuisclub vastgepind op eigen helft. Het wachten was op de openingstreffer. Dat duurde toch nog bijna twintig minuten. Wie anders dan Thijmen Stegeman zorgde voor de assist op Ian Vlierman (0-1). In de 29e minuut regisseerden beiden ook de 0-2. De jagende Thijmen Stegeman zorgde voor onrust achterin bij KSC waarna Ian Vlierman hard en laag raak schoot.

Met de wind in de rug was het na rust niet de vraag óf USV zou winnen, maar met hoeveel. In de 51e minuut stond man-in-vorm Ian Vlierman voor de verandering eens aan de basis van een treffer. Zijn corner werd onhoudbaar binnengekopt door Dennis van der Veen (0-3). Vooral dankzij KSC-doelman Danny Hollander bleef die stand tot de 70e minuut op het scorebord staan. Toen vond Frank Kuiper in alle drukte de ruimte voor een schot (0-4). Daar leek het bij te blijven, maar in de slotminuten ging het nog even hard. In de 85e minuut voltooide Ian Vlierman zijn hattrick met een halfhoog schot langs Hollander. Een minuut voor tijd zorgde de ingevallen Wouter Smudde met een schuiver voor het slotakkoord (0-6). Waarmee het goed spelende USV volledig voldeed aan de verwachtingen vooraf. In tegenstelling tot de meeste ploegen in 4D Noord is USV helemaal ‘bij’ met het aantal wedstrijden en kan dan ook een vrij paasweekend tegemoet zien.

Op zondag 7 april gaat het verder met een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Nieuw Buinen. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.