Maand: januari 2021

Met mooi weer een wandeling maken in een prachtig natuurgebied: in een tijd waarin weinig andere activiteiten mogelijk zijn lijken steeds meer mensen dit te ontdekken. De mooie en afwisselende natuur in de gemeente Ommen leent zich hier uitstekend voor en dat blijkt uit de toenemende bezoekersaantallen. Om deze bezoeken mogelijk te maken maar ook veilig te houden heeft de gemeente Ommen samen met Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de politie afspraken gemaakt.

Het ambassadeursnetwerk bestaat uit een divers gezelschap. Van kunstenaar Ronald Westerhuis tot MKB Nederland voorzitter en ondernemer Jacco Vonhof, allen met een groot landelijk netwerk én een hart voor de regio. Portefeuillehouder marketing Regio Zwolle Hans Wijnants licht toe: “We zijn blij dat we nu met een prachtige groep ambassadeurs die zich aan Regio Zwolle verbindt, zijn gestart. We hebben er alle vertrouwen in dat dit ambassadeursnetwerk vanuit zijn eigen ervaring gaat helpen om Regio Zwolle binnen en buiten de regio van nog meer van betekenis te laten zijn voor inwoners , ondernemers en heel Nederland.”

Als officieel startmoment ondertekenden verschillende organisaties samen met gemeente Hardenberg op 28 januari het lokale Ouderenakkoord. In het Ouderenakkoord werken de organisaties en de gemeente samen met ouderen om ervoor te zorgen, dat inwoners waardig en vitaal ouder kunnen worden in de gemeente Hardenberg. Met het Ouderenakkoord willen de organisaties de kracht van ouderen zichtbaar maken en benutten, de vindbaarheid van voorzieningen en activiteiten vergroten, passende zorg bieden en ouderen voorbereiden op het ouder worden.

In de Week van de Circulaire Economie (maandag 1 tot en met vrijdag 5 februari) worden ook in Hardenberg activiteiten georganiseerd. In opdracht van het Krachtteam Circulair Hardenberg en Hibertad maakten studenten van het Alfa-college Hardenberg een speciaal lesprogramma voor kinderen in het basisonderwijs, rondom circulaire economie. Daarnaast organiseert het Ondernemershuis voor het Vechtdal een webinar waarin wordt verteld wat circulair ondernemen is en welke kansen het biedt voor ondernemers.

Ook in de gemeente Staphorst hebben veel ouderen een uitnodiging van het RIVM ontvangen om zich te laten vaccineren tegen COVID 19. ANWB Automaatje biedt de mogelijkheid om minder mobiele personen naar de vaccinatielocatie te brengen. ANWB AutoMaatje Staphorst heeft een mooi aantal bereidvaardige vrijwillige chauffeurs beschikbaar die de mensen in alle opzichten veilig willen vervoeren.

De gemeente Hardenberg wil graag weten op welke plekken in de gemeente de verkeerssituatie verbeterd kan worden. Ze roept inwoners op om mee te helpen deze plekken in kaart te brengen. Inwoners kunnen hiervoor via de website van de gemeente een enquête invullen en op een kaart aangeven waar de knelpunten liggen. Van 27 januari tot en met 17 februari is de enquête opengesteld.

Veertien projecten die inwoners in de gemeente laten bewegen hebben een bijdrage gekregen uit het Lokaal Sport- Beweegakkoord. De projecten variëren van een minirun tot een beweegpark, en van beweeglessen tot hardlooproutes. Ook in 2021 is geld beschikbaar voor projecten die inwoners laten sporten en bewegen. Een aanvraag kan tot 1 juli 2021 worden ingediend via www.gewoonactief.nl.

“Blijf praten met iemand over hoe het gaat, of het nu met je ouders, docent of een vriend is of via een hulpverlener. Juist in deze lastige coronaperiode!”. Jongerenwerkers uit de gemeente Dalfsen, GGD IJsselland, Praktijkondersteuners van de huisarts (POH GGZ), maatschappelijk werk De Kern en de jeugdagenten uit de gemeente Dalfsen doen gezamenlijk deze oproep aan jongeren. De maatregelen rondom het coronavirus hebben veel invloed op de huidige levensstijl van jongeren en landelijk horen we diverse berichten over jongeren die last krijgen van mentale problemen.