Maand: september 2021

FC Ommen gaat zaterdag historie schrijven. Op de eerste zaterdag van oktober spelen zowel de mannen, als de vrouwen van de fusieclub in competitieverband voor het eerst op sportpark Westbroek. De mannen ontvangen SC Lutten en de vrouwen gaan proberen het bezoekende ZVV ’56 uit Apeldoorn in toom te houden. De nieuwe voetbalclub wil deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan en de presentatie voor eigen publiek extra kleur geven. Het hoe en wat mag niet aan de grote klok worden gehangen, maar ondanks deze restrictie een tipje van de sluier. Denk aan opzwepende opkomstmuziek, denk aan jeugdspelers als ballenjongens en – meisjes, denk aan vaandels, aan rookbommen in bepaalde kleur, welzeker, geel, blauw en zwart en aan wapperende vaandels.

Het afgelopen weekend werd ook in de horeca in de gemeente Hardenberg voor het eerst gewerkt met het coronatoegangsbewijs. Burgemeester Maarten Offinga kijkt tevreden terug op het eerste weekend waarin ook in de horeca in de gemeente Hardenberg is gewerkt met het coronatoegangsbewijs. “Het was weer gezellig druk in de verschillende horecazaken. We hebben gezien dat de meeste horecazaken zich keurig aan de regels hebben gehouden. Deze horeca-ondernemers verdienen een groot compliment.”

In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseren diverse organisaties tussen 30 september en 7 oktober een reeks activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 nam de afgelopen week aan diverse wedstrijden deel. de 800 meter 4e bij de Masters 45+ met een tijd van 2.14.07. Dit betekende ook weer een persoonlijk record. Dennis Brandenburg kwam uit op de 5000 meter en verbeterde zijn peroonlijk record met ruim 16 seconden tot 17.36,85 minuten en werd hiermee 4e bij de Masters 40+.

Achter een woning aan de Oude Rijksweg in Staphorst is zaterdagavond een ernstig gewond jongetje onder een auto aangetroffen. Het is nog onbekend hoe het kind onder de auto is terecht gekomen. De brandweer heeft de jongen onder de auto vandaan gehaald. Voor de medische begeleiding werd ook het mobiel medisch team ingezet. Het slachtoffer werd per ambulance met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Ben jij tussen de 6 en 16 jaar oud en wil je een dag trainen als Daley Blind, Ryan Gravenberch of Davy Klaassen? Doe dan op woensdag 20 oktober mee aan de Ajax Clinic bij S.V. Nieuwleusen.