Maand: november 2021

Zaterdag 27 november speelden de dames van Flash Nieuwleusen dames 1 tegen Kerkemeijer Gemini dames 1. Dit was de laatste wedstrijd vanwege de Coronastop. De dames uit Nieuwleusen waren daardoor extra gebrand om de punten in eigen huis te houden. Helaas is onze mid-speelster Else-Marleen Schuurman nog geblesseerd aan haar pink. Gelukkig wilde Sterre Oosterbroek uit dames 2 ons team versterken.

In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heupoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties. We willen allemaal in het ziekenhuis, bij de huisarts en de polikliniek terecht kunnen als dat nodig is. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) door, maar wel met aanvullende regels. In de avond is bijna alles gesloten.

et college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen van de gemeente Dalfsen willen in de toekomst goed onderwijs blijven garanderen in daarvoor geschikte gebouwen. Hiermee worden schoolgebouwen bedoeld die een goede speel-, leer- en werkomgeving bieden aan kinderen en medewerkers. Op welke manier dit de komende jaren per kern gedaan kan worden, staat beschreven in het Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs (IHP) voor de periode 2022-2038. Dit plan wordt op 20 december besproken in de gemeenteraad.

De samenleving verandert en dat heeft gevolgen voor de manier waarop in de Dalfser kernen en het buitengebied wordt samengewerkt aan het stimuleren, koesteren en benutten van de onderlinge verbondenheid van de gemeenschap. Als inwoners vaker en meer rechtstreeks invloed uitoefenen op de totstandkoming van beleid en zich ook inzetten voor de uitvoering ervan, is het de vraag hoe zich dat verhoudt tot de rollen van volksvertegenwoordiger en bestuurder. In de Raadsagenda ”Kleurrijke kubus” is deze ontwikkeling als één van de zeven belangrijke onderwerpen in deze raadsperiode opgenomen. Met de visie op Goed Goan en het beleid voor inwonerbetrokkenheid worden nu handreikingen gegeven aan dit nieuwe samenspel.

De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar weer een Mantelzorgwaardering uit. Levert u of één van uw naasten mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Meld uzelf of deze persoon van 1 december 2021 tot en met 28 februari 2022 aan voor de mantelzorgwaardering 2021 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.